Haasin F1-tallin päällikkö Günther Steiner ehdottaa sprinttiformaattiin muutoksia ensi kaudelle.

F1-sarja päätti hiljattain lisätä ensi kaudeksi sprinttien määrää kolmesta kuuteen ja Steinerilla olisi idea lisäsäpinän muodostamiseksi.

Nykyisellään sprinttiformaatti toimii niin, että perjantaisin ajetaan yksi harjoitussessio ennen aika-ajoa, joka määrittää lähtöpaikat lauantaina ajettavaan sprinttikilpailuun. Sprinttikilpailun tulokset puolestaan muodostavat lähtöjärjestyksen sunnuntaina ajettavaan pääkilpailuun.

– Haluaisin, että perjantaina ajettaisiin aika-ajo sprinttiin ja lauantai-aamuna toinen aika-ajo pääkilpailua varten, ehdottaa Steiner.

Lauantaisin ennen sprinttikilpailua ajettavasta toisesta harjoitussessiosta on muodostunut käytännössä melko turha, sillä autoja ei saa tässä vaiheessa enää edes suuremmin säätää. Haas-pomo poistaisi tämän ja toisi toisella aika-ajolla enemmän panoksia sprinttiviikonloppuihin.

Nykyinen sprinttiformaatti on saanut joiltakin kuskeilta sekä tallipomoilta rapaa osakseen. Steinerinkin mielestä se vaatii vielä hiottavaa ja italialaispomon ehdotuksella sprintissäkin saatettaisiin hakea sijoituksia suuremmalla riskillä, sillä mahdolliset virheet eivät pilaisi lähtöpaikkaa sunnuntain pääkilpailuun. Suurilta osin Haas-pomo on kuitenkin nauttinut sprintin tuomasta lisäväristä.

– Se on kisa siinä missä muutkin, mutta vain lyhyempi ja vain kahdeksan kuskia saavat pisteitä. Olen lisäsprinttien kannalla, sillä se tekee kokonaisuudessaan kisaviikonlopusta mielenkiintoisemman, kun aika-ajoja ajetaan jo perjantaina, lisäsi Steiner.

Tulevana viikonloppuna Brasilian Interlagosissa on vuorossa kauden viimeinen kisaviikonloppu, joka sisältää sprinttikilpailun. Brasilian GP:n aikataulun ja lähetysajat näet tästä.

Lähde: RaceFans