Rallin MM-sarjassa eletään pitkästä aikaa suomalaista superkautta, kun Toyotan Kalle Rovanperä paahtaa ylivoimaisesti sarjan piikkipaikalla.

21-vuotias nuorukainen on voittanut kauden kuudessa ensimmäisessä rallissa jo neljästi. Eroa pistetaulukossa toisena olevaan Hyundai-tallin Thierry Nevilleen on jo turvallisen tuntuiset 65 pistettä.

Rovanperän meno on vakuuttanut myös rallin kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sébastien Ogierin, joka ajaa suomalaisen tallikaverina kuluvalla kaudella joitakin ralleja. Viimeksi kaksikko kisasi samaan aikaan viime viikonloppuna Keniassa, kun Ogier oli mukana tuomassa Toyotalle jättipottia neloisvoiton merkeissä.

Kokenut ranskalainen on voittanut rallissa lähes kaiken ja on historian toiseksi menestynein kuski maanmiehensä Sébastien Loebin jälkeen. Lähes koko edellisen vuosikymmenen rallin MM-sarjaa hallinnut Ogier antaakin suomalaiselle huumorilla höystettynä neuvon olla kaahaamatta liian lujaa.

Ranskalainen viittaa tällä aikanaan rallissa tehtyihin sääntömuutoksiin, joilla Ogierin mielestä yritettiin estää hänen dominanssiaan sarjassa. Vuosina 2015-16 MM-sarjan kärkimies joutui niin sanottuun auraajan rooliin rallissa perjantaina sekä lauantaina, eli oli ensimmäisenä ajovuorossa päivän erikoiskokeille. Tästä oli haittaa erityisesti soraralleissa teiden ollessa täynnä pitoa heikentävää irtokiveä.

Nykyään pistekärki paahtaa ensimmäisenä vain perjantain pätkät, jonka jälkeen lauantaina sekä sunnuntaina teille startataan tulosluettelon käänteisessä järjestyksessä.

– Jälleen yksi voitto, hänellä on melko vaikuttava kausi menossa. Hän alkaa tekemään MM-sarjaa aika tylsäksi, kehuu ranskalainen kilpakollegaansa DirtFishin mukaan.

– Kannattaa olla varovainen, sillä säännöt saattavat muuttua, joten älä vedä liian kovaa, neuvoi Ogier suomalaista leikkisästi.