Kallis kilohinta: Ferrari sai maksaa polttoainesekoilustaan, vältti silti pahimman

© Kuva: Getty Images

Ferrarin sekoilu Charles Leclercin auton polttoainemäärän kanssa poiki tallille suuren sakon, mutta pahempaakin oli tarjolla.

Monacolaisen autoon todellinen polttoainemäärä erosi ilmoitetusta 4,88 kilogramman verran. Tiedossa ei ole kumpaan suuntaan tämä on, mutta todennäköisesti menovettä oli autossa enemmän, jolloin sen ylimääräisestä käytöstä saisi suurta hyötyä. F1-autossa saisi olla maksimissaan 105 kilogrammaa polttoainetta, joten rike on jo prosentuaalisestikin suuri, lähes viisi prosenttia.

Leclercin autolle odotettiin ennen päätöstä jopa hylkäystä ja täten kolmossijan menetystä, mutta lopulta tuomaristo tyytyi antamaan tallille 50 000 euron sakon. Määrä on toki suuri tavalliselle tallaajalle, mutta Ferrarin kaltaiselle suurtallille mitätön lisäkulu.

Rikkeen kilohinnaksi tuli 10 245,90 euroa, joten kyseessä oli melkoisen kallista bensaa. Litrahintaa on vaikeampi laskea, sillä se vaihtelee lämpötilasta ja koostumuksesta riippuen. Internetissä kiertää erilaisia arvioita 7500-8000 eurosta per litra, mikä on toki melkoisen muikea summa jopa Suomen hintoihin verrattuna.

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Abu Dhabin GP:n topit ja flopit: Herkkua Lewis Hamiltonin faneille, unilääkettä kaikille muille

KATSO LOPULLISET MM-PISTETILANTEET TÄÄLTÄ!


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.