SuomiF1 arvioi Abu Dhabin GP:n topit ja flopit: Herkkua Lewis Hamiltonin faneille, unilääkettä kaikille muille

© Kuva: Getty Images

F1-kausi 2019 on taputeltu. Lewis Hamilton otti omansa kauden viimeisessä näytöksessä Abu Dhabissa, osoittaen olleensa ansaitusti kauden kuningas.

Tylsä kilpailu ei jää historiankirjoihin minään klassikkona, mutta se tarjosi kuitenkin kolme kehuttavaa ja kolme kritisoitavaa asiaa. SuomiF1 perkaa aiheet tuttuun tapaan.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pisteet

TOP #1

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Vakuuttavaa jälkeä, ei epäselvyyttä viikonlopun parhaasta esityksestä. Hamilton lähtee talvitauolle itsevamuutta uhkuen. Kukaan ei voi väittää, etteikö hän olisi tämän hetken paras F1-kuljettaja.

Lewis Hamilton teki uuden F1-ennätyksen, sivusi Michael Schumacherin saldoa, joka on silti aivan omassa kastissaan

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Upea nousu viimeisestä ruudusta aina neljänneksi. Joutui ohitella alkukisasta keskikastia vieläpä ilman avattavaa takasiipeä teknisestä viasta johtuen. Pystyi pitämään renkaat hyvin suorituskykyisenä ja nakutti lopussa kovia kierroksia jahdatessaan Charles Leclerciä.

Tuukka Hyttinen: Lewis Hamilton. Täydellinen suoritus maailmanmestarilta. Paalupaikka oli täysin ansaittu ja niin myös sunnuntainen putipuhtaalla ajolla tullut voitto. Hattua päästä brittitähdelle käytännössä täydellisestä kaudesta.

Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Max Verstappen. Aiempaani: jos joku voi Hamiltonia vastaan mussuttaa, niin Verstappen. Hollantilainen on kuljettajana tällä hetkellä niin kova, että vain kalustopuolen tasoitus estää häntä nousemasta mukaan mestaruustaistoon. Tapahtuuko se jo ensi vuonna? Koko sarjan puolesta toivon niin.

Upea otos: Mitä donitsienpyörittely tekee F1-renkaalle? ”Kuminkäryn voi haistaa”

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Suvereenia suorittamista maailmanmestarilta. Aika-ajon ykkönen ja kisassa osoitti olevansa kaiken saamansa hehkutuksen arvoinen.

Tuukka Hyttinen: Valtteri Bottas. Jos nousee viimeiseltä sijalta taisteluun podium-sijasta, ei ole mikään aivan turha kaveri. Vaikka alla onkin sarjan paras auto, ei Bottakselta voi ottaa mitään pois.

TOP #3

Juuso Taipale: Sergio Perez. Meksikolainen taikoi jälleen kerran kaiken tohinan taustalla erinomaisen sunnuntaisuorituksen. Seitsemäs sija oli kova suoritus, alleviivaten miehen ajolahjoja.

Juuso Koivumäki: Nico Hülkenberg. Saksalaiselle iso käsi uran mahdollisesti viimeisestä viikonlopusta. Hoiti työnsä ammattimaisesti loppuun asti, vaikka ei ollut enää edes näytettävää muille talleille, koska kuskipaikkaa ei ole luvassa.

Tuukka Hyttinen: Max Verstappen. Hollantilaistähti päätti vahvan kautensa komeaan esitykseen, joka korostui toisen sijan arvoiseen ohitukseen Leclercistä. Erityisen vakuuttavan ohituksesta teki se, että Red Bull -kuski valitteli samaan aikaan kärsineensä pahoista moottoriongelmista.

Kuva: Getty Images

FLOP #1

Juuso Taipale: Ferrari. Epäonnistunut varikkokäynti vaikeutti Sebastian Vettelin kilpailua, mutta töhöily Charles Leclercin bensamäärän kanssa oli tuhota monacolaisen kisan. Täydellinen summaus siitä, miten pahasti italialaistalli osaa tehdä asiat vaikeaksi itselleen omalla tekemisellään.

Juuso Koivumäki: Ferrari. Leclercin aika-ajo, Vettelin varikkopysähdys ja vielä Leclercin auton kanssa bensasähläystä. Aivan käsittämätöntä tupellusta tallilta, joka puhuu jatkuvasti maailmanmestaruudesta. Mattia Binotto taisi olla virhevalinta Maurizio Arrivabenen tilalle.

Tuukka Hyttinen: Robert Kubica. Puolalaisen F1-uran viimeinen kisa ei saanut arvoistaan loppua, ja se oli valitettavasti täysin miehen omaa ansiota. Kolarointi kilpailun alkupuolella vei finaalikilpailusta kaikki panokset.

FLOP #2

Juuso Taipale: Nico Hülkenberg. Ikävä tapa lähteä formula ykkösistä. Hülkenberg menetti viimeisen pistesijan päätöskierroksella Carlos Sainzille, ohi luikahti myös tallikaveri Daniel Ricciardo.

Viimeinen kierros ratkaisi – rohkea ohitus päätösmetreillä pisti uusiksi MM-loppupisteet, parasta sitten vuoden 2015

Fanit sotkivat päivän kuljettaja -äänestyksen – voittajaksi kaunis, mutta ansaitsematon valinta

Juuso Koivumäki: Alex Albon. Tulokaskuskeista se huonoin. Toki Albonilla ehkä on ollut pahin paikkakin Verstappenin tallikaverina, mutta eihän erityisesti Daniil Kvjatinkaan rinnalla loistanut. Hävisi aivan luvattoman paljon Verstappenille.

Tuukka Hyttinen: Abu Dhabin kisajärjestäjät. DRS-ominaisuutta ei saatu lähes 900 miljoonaa euroa maksaneella radalla toimimaan, vaikka sille olisi ollut kovasti käyttöä kisan alkupäässä. Puhtaita papereita ei voi tästä kisajärjestäjille antaa, vaikka ongelma varmasti tahaton olikin.

Kuva: Getty Images

FLOP #3

Juuso Taipale: Sebastian Vettel. Ei ollut saksalaisen paras viikonloppu tämä. Seinäänajo harjoituksissa, spinni aika-ajoissa ja valju ajo kilpailussa. Saksalaisen pitää pystyä parempaan.

Juuso Koivumäki: Kisajärjestäjät. Avattava takasiipi eli DRS-järjestelmä oli rikki. Oli syy, mikä tahansa, tämä on ihan käsittämätöntä sähläystä moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Kuvitelkaapa, jos jalkapallon MM-finaali jouduttaisiin pelaamaan tyhjällä pallolla, koska yhtään ehjää ei olisi tarjolla.

Tuukka Hyttinen: Ferrarin varikkomiehistö. Maranellolaisten varikkoväki tunarointi Vettelin renkaanvaihdossa koitui kalliiksi saksalaiselle, joka tipahti kauas palkintosijojen taistelusta. Asiat tuntuvat olevan jollain tapaa levällään italialaistallin sisällä. Tilannetta puidaan varmasti pian alkavan talvitauon mittaan hartaasti.

Kuva: Getty Images


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.