Lewis Hamilton teki uuden F1-ennätyksen, sivusi Michael Schumacherin saldoa, joka on silti aivan omassa kastissaan

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamiltonille kausi 2019 oli menestyksekäs. Uusiksi meni tilasto poikineen.

Uransa kuudennen maailmanmestaruuden napannut brittikuski nappasi Abu Dhabissa kauden 11:nnen voittonsa, jolla hän sivusi henkilökohtaista yhden vuoden voittoennätystään. Yhtä monesti mies juhli myös 2014 että 2018.

Tämän vuoden pistesaldo on kuitenkin hänen uransa ennätys, ja samalla koko sarjan kausikohtainen ennätys. Hamilton napsi tänä vuonna 21 osakilpailusta kaikkiaan 413 MM-pistettä, joka on viisi enemmän kuin viime vuonna.

11 voiton lisäksi Hamilton sijoittui tänä vuonna neljä kertaa toiseksi ja kaksi kertaa kolmanneksi. 17 podiumia kaudessa on jaetu ennätys. Hamilton on pystynyt samaan aiemmin 2015, 2016 ja 2017, minkä lisäksi Michael Schumacher (2002) ja Sebastian Vettel (2013) ovat olleet palkintorohmuja.

Schumin saldo on hurja, sillä hän nousi palkinnoille kaudella 2002 jokaisessa osakilpailussa. Hamiltonille sattui tällä kaudella neljä ”hutia”.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale