Viimeinen kierros ratkaisi – rohkea ohitus päätösmetreillä pisti uusiksi MM-loppupisteet, parasta sitten vuoden 2015

© Kuva: Getty Images

McLarenin Carlos Sainzin viimeisen kierroksen ohitus muutti loppupisteiden lopullista järjestystä.

McLaren-kuski Sainz oli ennen kauden päätöskilpailua tasoissa Pierre Gaslyn kanssa MM-sarjan kuudennessa sijassa. Toro Rosso -kuski Gaslyn kilpailu meni pilalle jo alkuvaiheessa, joten Sainzille tarjoutui mahdollisuus sijoitusharppaukseen.

Kisan loppuvaiheessa espanjalainen näytti jäävän seitsemänneksi, kun mies ajoi pistesijojen ulkopuolella. Tilanne kuitenkin muuttui viimeisellä kierroksella, kun Renaultin Nico Hülkenberg tuli miestä perä edellä vastaan.

Sainz suoritti rohkean hyökkäyksen, nousten viimeiselle pistesijalle vain noin puoli kierrosta ennen ruutulippua. Lisäpiste nosti miehen 96 MM-pisteeseen ja loppupisteiden kuudenneksi, Gaslyn jäädessä seitsemänneksi.

Lisäksi taistossa oli mukana Red Bullin Alex Albon, Hän sijoittui Abu Dhabissa kuudenneksi, mikä nosti hänet lopulta 92 pisteeseen.

Sainzin sijoitus on myös ensimmäinen ei Mercedeksen, Ferrarin tai Red Bullin kuljettajan sijoittuminen kuuden parhaan joukkoon sitten vuoden 2015. Tuolloin Williamsin Valtteri Bottas ja Felipe Massa rynnivät Red Bull -kuskien edelle sijoille viisi ja kuusi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.