Hurja huhu F1-sarjasta: Mercedes myy tehdastallinsa

© Kuva: Getty Images

F1-sarjaa viimeiset vuodet hallinnut Mercedes saattaa myydä tehdastallinsa, uutisoi saksalainen Auto Bild -lehti.

Lehden ”luotettava lähde” kertoo saksalaismerkin miettivän tosissaan omasta tallistaan luopumista lähivuosina. Mercedes on voittanut kaikki maailmanmestaruudet vuodesta 2014 lähtien, kun sarja siirtyi V6-hybridimoottoreihin.

Mercedes on panostanut viime aikoina vihreämmän arvon omaavampaan strategiaan. Merkki vetäytyi DTM-vakioautosarjasta, siirtäen panostuksensa sähköformulasarja Formula E:hen.

Lisäpainetta muutokselle luo emoyhtiö Daimlerin toimitusjohtajavaihdos keväällä. F1-projektin isä Dieter Zetsche jäi eläkkeelle, ja tilalle tuli Ola Källenius, jolla ei ole läheistä suhdetta formula ykkösiin.

Näkökulma: Vetäytyykö Mercedes F1-sarjasta? Johtajatason muutoksessa synkkä uhkakuva: ”En ole tietoinen uuden johtajan F1-inokkuudesta”

Tallipomo Toto Wolffin sanomiset aiemmin tällä viikolla tulkittiin laajalti huolestuttavaksi signaaliksi tallin jatkon puolesta.

Vaikka Mercedes vetäytyisikin tehdastallina, jatkaisi se silti moottoritoimittajana eri talleille. Auto Bildin mukaan automerkki on kertonut nykyisille asiakkailleen Racing Pointille ja Williamsille, tulevalle kumppanilleen McLarenille ja jopa Red Bullille, että se on halukas jatkamaan heidän kanssaan yhteistyötä myös kauden 2020 jälkeen.

Auto Bildin mukaan nykyiselle tallille on löytynyt ostajaehdokkaita. Amerikkalainen moottoriurheilulegenda Roger Penske, joka omistaa nimeään kantavan kilpatallin, IndyCar-sarjan sekä Indianapoliksen moottoriradan on kiinnostunut palaamaan formula ykkösiin. Penske kilpaili sarjassa 1970-luvulla.

Lisäksi rikas venäläinen oligarkki Dmiti Mazepin on yhdistetty jälleen uuteen F1-talliin ostoaikeissa. Nikita-poikaansa tukeva isä on yrittänyt ostaa aiemmin Force Indian, minkä lisäksi hän on kärkkynyt Williamsia.

KUUNTELE PAALUPAIKKA-PODCASTIN UUSI JAKSO – käsittelyssä F1-sarjan tulevaisuus

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale