Mercedeksen toiminnasta Saksan GP:ssä uutta tietoa – Valtteri Bottas kärsi radiohiljaisuudesta Lewis Hamiltonin virheestä

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen MM-haaveiden kannalta katastrofiin päätyneestä Saksan GP:stä on tihkunut lisätietoja. Ilmoille on noussut kysymys, olisiko Mercedes-talli voinut estää suomalaiskuskin ulosajon?

Bottas oli osallinen ikimuistoisen ja tapahtumarikkaan kilpailun tapahtumatarjonnasta. Neljäntenä kilpailun loppuvaiheessa ajanut suomalaiskuljettaja lipsahti seinään vain muutama kierros ennen maalia hänen yrittäessä painostaa edellä ajanuta Lance Strollia.

Saksan GP:n topit ja flopit

SuomiF1 jakoi arvosanat kaikille kuljettajille alkukaudesta

Toimituksemme analysoi alkukauden

Ulosajon myötä sivu suun meni mukava pistepotti, joka olisi kaventanut niin ikään ongelmiin ajautuneen tallikaveri Lewis Hamiltonin piste-etumatkaa. Hamilton oli lopputuloksissa lopulta yhdeksäs, kun Alfa Romeo -kuskeja rangaistiin. Bottas olisi voinut kutistaa piste-eroa siis teoriassa 18-11 pisteellä.

Tapahtumasta teki entistä kirvelemmän se, että Hamilton lipsahti ulos samassa paikassa vain kierrosta ennen Bottasta. Brittikuski sai kuitenkin pidettyä autonsa hallinnassa, toisin kuin Bottas. Katso vertailuvideo tilanteista

Racefans-sivusto kertoo nyt Bottaksen sanoneen, ettei hänelle koskaan ilmoitettu Hamiltonin ajovirheestä. Mikäli suomalainen olisi tiennyt siitä, olisi hän saattanut ottaa siinä paikassa rauhallisemmin.

– En saanut koskaan viestiä Lewiksen ajosta ulos. Tiimi yritti luullakseni kontrolloida sitä, mistä kaikesta tiesin, koska radalla sattui ja tapahtui koko ajan, Bottas arveli sivustolle.

Bottas ei halua jossitella tapahtunutta liikaa, mutta joitakin ajatuksia se luonnollisesti herättää.

– Nyt kun asiaa tarkastelee, niin olisi luonnollisesti ollut mukavaa tietää siitä.