Mercedekselle Hockenheimin kotikilpailu oli katastrofi. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas heittivät ajovirheineen hukkaan tallille tutut kärkisijat.

Hamilton pupelsi kärkipaikan hukkaan miehen liu’uttua ulos radalta vain hetkeä Ferrarin Charles Leclercin jälkeen. LUE: Lewis Hamilton aiheutti vaaratilanteen – radan vierttä kävellyt Charles Leclerc olisi voinut jäädä alle

Hamiltonin vaikeudet jatkuivat kisan loppuvaiheissa, kun britti spinnasi vauhdikkaasti radan avausmutkassa. Taitavasti radalle palannut britti sai huokaista helpotuksesta, toisin kuin tallikaveri Bottas hetkeä myöhemmin.

Bottaksen auto lähti lapasesta lähes identtisellä tavalla, mutta siinä missä Hamilton onnistui kääntämään autonsa takaisin radalle, liukui Bottas vauhdilla kohti rengaskasaa. Tekemättömään paikkaan joutunut suomalainen rysähti kasaan, auton vaurioituessa pahoin.

Ulosajo oli samalla myös kova kolhu Bottaksen MM-haaveille. Hamiltonin piste-etumatkaa oli täydellinen tilaisuus kaventaa.

Katso F1-sarjan MM-pistetilanteet: Valtteri Bottas heitti romukoppaan suuren tilaisuuden –

Katso videot Mercedes-kuskien virheistä alta tai tästä.