Saksan GP:stä ei dramatiikkaa puuttunut. Sitä yllin kyllin tarjonnut Lewis Hamilton oli lähellä tarjota myös traagisia aineksia.

Hamilton lipesi seinään petolliseksi osoittautuneessa radan toiseksi viimeisessä mutkassa, jossa edellisellä kierroksella vastaavan kohtalon oli kokenut Ferrarin Charles Leclerc.

Radalle oli kutsuttu turva-auto, mutta Mercedeksen brittikuski ajoi silti tapahtumapaikalle kovaa vauhtia. Auto riistäytyi kuljettajansa käsistä, liukuen vauhdilla turva-alueen yli aina seinään asti.

Samaan aikaan autonsal luota pois käveli pettynyt Leclerc, kaiken maailman onneksi eri suuntaan autostaan kuin mihin Hamilton tussahti. Katsomosta otettu kuva näyttää monacolaisen taivaltavan vaarallisesti rengaskasan viertä paikassa, jossa autot sinkoutuivat monta kertaa ulos radalta.

Vaikka Leclercin ja Hamiltonin välillä oli matkaa kymmeniä metrejä, oli ilmassa silti suuren tragedian ainekset. Hamiltonin ylikova vauhti yhdistettynä Leclercin poissaolevaan olemuksen olisivat voineet aiheuttaa tapahtumasarjan, jota ei halua kuvitellakaan, jos Leclerc olisi lähtenyt kävelemään toiseen suuntaan.