Saksan GP ravisteli F1-sarjan totuttua tulosluetteloa toden teolla. Piristävä iltapäivä oli lopulta suomalaisittain synkkä.

Valtteri Bottaksen ulosajo satutti suuresti miehen haaveita tavoittaa pistejohdossa oleva tallikaveri Lewis Hamilton. Kun britti pupelsi itselleen harvinaisella tavalla, oli Bottaksella tuhannen taalan paikka kaventaa 39 pisteen kaulaa.

Bottas rysäytti kuitenkin ulos vain muutama kierros ennen ruutulippua, kun suomalainen yritti päästä ohi Racing Pointin Lance Strollista. Samalla hukkaan meni pistepotti, joka olisi ollut pienimmilläänkin 12 pistettä.

Valtteri Bottas ulosajostaan C Morelle: ”Autoa ei ole mahdollista saada takaisin näppeihin”

Kun Hamilton nousi lopulta Alfa Romeoiden hylkäysten jälkeen yhdeksänneksi ja kahteen MM-pisteeseen, kasvoi ero entisestään. Lisäksi huolta aiheuttaa jo Red Bullin Max Verstappen, joka nousi kauden toisella voitollaan vain 22 pisteen päähän suomalaisesta.

[readmore from=”Saksan GP”]

Alfa Romeon seitsemäs ja kahdeksas sija vaihtuivat aikasakon myötä sijoituksiin TOP10-paikkojen ulkopuolella. Tallilta riistettiin kymmenen MM-pistettä, jotka olisivat olleet tasaisessa keskikastissa kultaakin arvokkaampia.

Kimi Räikkönen ja tallikaveri saivat todellisuudessa pienemmän rangaistuksen – FIA:n sääntöpykälä kovensi tuomiota

Keskikastissa tilanne myllertyi täysin uusiksi. Kun vain Alfa Romeo ja Renault jäivät kaikista sarjan talleista pisteittä, muovaantuivat sijoitukset valmistajien sarjassa täysin uuteen uskoon.

23 pistettä napannut Toro Rosso nousi peräti viidenneksi, 12 pisteen Racing Point seitsemänneksi ja 10 pisteen Haaskin kahdeksanneksi. Alfa Romeo tipahti kertaheitolla kolme sijoitusta alaspäin, joten tallin tekemän protestin ymmärtää.

Kunniaa myös Williamsin suuntaan. Kun Robert Kubica nousi Alfojen hylkäysten myötä viimeiselle pistesijalle, avasi hän takavuosien mahtitallin pistetilin tämän kauden osalta. Nyt MM-pisteitä ovat keränneet kaikki tälle kaudelle osallistuneet tallit.

Katso kuljettajien ja valmistajien MM-pistetaulukot kokonaisuudessaan täältä!