SuomiF1 arvioi Saksan GP:n topit ja flopit – sadetrilleri sykähdytti, Verstappenin ja Vettelin urotöille ylistystä

© Kuva: Getty Images

SuomiF1-sivusto syynäsi onnistujat ja tunarit koko vuoden toistaiseksi jännittävimmän ja tapahtumarikkaimman kilpailun Saksan GP:n jälkeen.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pisteet Saksan GP:n jälkeen

VOITA KIMI RÄIKKÖSEN LIPPALAKKI! SEURAA MEITÄ INSTAGRAMISSA

TOP #1

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Miestä on parjattu niin paljon virheistä, mutta kun oli oikeasti haastava keli ja muilla ei auto pysynyt lapasessa, Vettel nousi maltilla viimeisestä ruudusta aina toiseksi. Sai lopussa ohittamisen näyttämään jopa helpolta, kun nousi Lance Strollin ja Daniil Kvjatin ohi. Vaikka kärkiautolla pitääkin ohi tulla, ei esimerkiksi Valtteri Bottas löytänyt riittävää vauhtia Strollin ohittamiseksi. Toki Vettelin urakkaa helpotti parempi suoranopeus, mutta silti saksalaisen suoritus oli mallikas.

Tuukka Hyttinen: Max Verstappen. Lähes virheetön suoritus keskellä Hockenheimin sateista kaaosta. Mercedes-kuskien ja Ferrarin tunaroidessa virheiden ja tuskaillessa teknisten vikojen kanssa hollantilainen paineli komeasti voittoon. Tällaiselle vedolle on pakko nostaa hattua.

TOP #2

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Kauden toinen voitto sateisella Hockenheimringillä. Vaikka hollantilaisen voittoa helpottivat suuresti Mercedes-kuskien ulosajot, pystyi Verstappen hallitsemaan sateen hienosti – yhtä piruettia lukuun ottamatta.

Tuukka Hyttinen: Daniil Kvjat. Saksan trillerimäinen ilta tarjosi venäläiselle ja koko Toro Rosson tallille ensimmäisen palkintosijan vuosikausiin. Vaikka tulos tipahtikin miehen syliin pitkälti tuurilla, piti Kvjat autonsa vakuuttavasti radalla muun muassa Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja Red Bullin Pierre Gaslyn tippuessa kisasta ulos aivan viime hetkillä. Toisin kuin moni kilpakumppani, venäläispilotti ei tehnyt radalla lainkaan virheitä ja se palkittiin ruutulipulla.

TOP #3

Juuso Koivumäki: Toro Rosso. Red Bullin sisartallin taktiikka napsahti tällä kertaa nappiin. Toki tuuriakin tarvittiin, mutta tiimijohto veti täydellisen ratkaisun viimeistä edellisen turva-auton aikana, mikä takasi Daniil Kvjatin palkintopallipaikan.

Tuukka Hyttinen: Sebastian Vettel. Saksalaisen kotikisa oli mennä täysin pieleen jo ennen aikojaan Ferrarin auton tekniikan petettyä hetkeä ennen lauantaina aika-ajoja. Vettel joutui aloittamaan sunnuntain kisan koko lähtöruudukon perältä, mutta seisoi silti ruutulipun jälkeen palkintokorokkeen toiseksi korkeimmalla askelmalla. Ällistyttävä suoritus, vaikka sen takana olikin reilusti tuuria ja vastustajien epäonnea. 20. sijalta ei ajeta toiseksi aivan vahingossa.

Max Verstappenilla oli aiheutta tuuletuksiin Saksan äärimmäisen haastavan F1-kisan jälkeen. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

FLOP #1

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Voi, voi Bottasta. Suomalaisella oli unelmiensa tilaisuus kaventaa Lewis Hamiltonin MM-johtoa, kun brittikuski teki kerrankin kohtalokkaan virheen. Bottas ei kuitenkaan saanut pidettyä autoaan hyppysissä ja rysäytti seinään. Jos viime kaudella Vettelin MM-haave luhistui Hockenheimin valleihin, saattoi se tänä vuonna luhistua myös Bottaksella, kuten myös hänen tulevaisuutensa Mersulla.

Tuukka Hyttinen: Lewis Hamilton. Kuka muistaa, milloin viisinkertainen maailmanmestari olisi ikinä sortunut näin moneen virheeseen yhden kisan aikana? Sadekeli on armoton kaikille, mutta Hamilton munasi hämmentävän pahasti ja vieläpä toistuvasti märällä kelillä.

FLOP #2

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Taitaa olla ensimmäinen kerta koko kaudella, kun laitan Lewis Hamiltonin floppeihin. Brittikuski kontrolloi kisaa hyvin kärjestä, mutta pieni herpaantuminen ja auto lipsahti seinään. Myöhemmin nähtiin vielä virhealttiimpaa Hamiltonia, kun jämäpisteitä epätoivoisesti jahdannut brittikuski pyöräytti autonsa vielä toisen kerran ykkösmutkassa. Yksi niistä viikonlopuista, jonka Hamilton haluaa unohtaa nopeasti.

Tuukka Hyttinen: Valtteri Bottas. Tärkeät pisteet ja etumatkan kurominen tallitoveriin Hamiltoniin oli aivan sormien ulottuvilla. Vaikka Hockenheimin illassa nähty sade olisi pirullisen vaikea ajaa maailman parhaimmillekin kuskeille, ei Bottaksen ulosajosta voi syyttää ketään muuta kuin miestä itseään. Tällaista virhettä ei olisi sopinut sattua juuri nyt. Unelma maailmanmestaruudesta valahti jälleen kilometrikaupalla kauemmaksi.

FLOP #3

Juuso Koivumäki: Pierre Gasly. Yhden hyvän kisan jälkeen ranskalainen palasi jälleen tuttuun kaavaan. Ei saanut pidettyä autoa sateella hallussa laisinkaan, ja muutenkin vauhti oli heikkoa. Aika-ajossa hävisi jo melkein Alfa Romeolla ajavalle Kimi Räikköselle, joka piti nelossijaa täysin mahdollisena puhtaalla kierroksella. Kisassa oli jäämässä jo Toro Rossonkin taakse, kunnes kolaroi itsensä ulos kilpailusta. Kvjatin ollessa palkintopallilla, köysi Gaslyn kaulan ympärillä kiristyy.

Tuukka Hyttinen: Haas. Amerikkalaistalli on joutunut ottamaan vastaan vuoden mittaan F1-kauden surkuhupaisimman kilparyhmän tittelin. Toistuvasti keskenään kolaroineet Romain Grosjean ja Kevin Magnussen täräyttivät jälleen toisiaan päin Saksan GP:ssä. Voi vain kuvitella, kuinka lähellä verisuoni on räjähtämistä Haas-pomo Günther Steinerin ohimolla.

Valtteri Bottas heitti hukkaan loistavan mahdollisuuden kuroa tallitoveriaan kiinni MM-pisteissä. (Photo by Charles Coates/Getty Images)


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.