McLaren-pomo: Yksi sääntömuutos avainasemassa tallin takaisin kärkeen nostamisessa

© Kuva: Getty Images

McLarenin tiimipäällikkö Andreas Seidl uskoo hänen tallinsa nousun takaisin F1-maailman huipulle olevan mahdollista vain, mikäli sarja ottaa käyttöön budjettikaton.

Brittitalli oli vielä vajaat kymmenen vuotta sitten sarjan kiistaton mahtitalli, mutta voitoton putki on ollut käynnissä jo kauden 2012 lopusta lähtien. Edellisen kerran McLaren-kuski nähtiin edes palkintojenjaossa 2014.

Keväästä asti roolissaan toiminut Seidl on pyrkinyt rakentamaan tallia kohti takavuosien loistoaan. Työ on hidasta, mutta suunta on rohkaiseva. Talli on tällä hetkellä keskikastin kärkitalli, mutta Mercedes, Ferrari ja Red Bull ovat vielä kaukana edellä.

McLaren-pomo linjasi F1-tallinsa tärkeimmän tehtävän nousuhankkeessa formuloiden huipulle

Seidl on tavoitteidensa kanssa realistinen. Paluu huipulle vaatii kattojärjestö FIA:n apua, jopa McLarenilta. Seidl lyö painetta kauden 2021 sääntömuutoksille, erityisesti aikeelle tuoda lajiin budjettikatto.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan tallien tulisi operoida 175 miljoonan dollarin vuosibudjetilla. Tähän ei ole laskettu kuitenkaan mukaan kuljettajien palkkoja, markkinointikuluja tai voimanlähteestä mahdollisesti suoritettavai maksuja.

Seidl kokee jonkinlaisen rajoitteen ja tallien erojen tasapäistämisen olevan järkiratkaisu.

– Tällä hetkellä tavoitteeni on täysipainoisesti valjastaa tiimistä irti kaikki potentiaali. Seuraava askel on kausi 2021 sääntömuutoksineen. Toivottavasti se vie meitä oikeaan suuntaan. Yksi asia on selvä: budjettikatto on ainoa toivomme kolme suurta tallia vastaan.

Asiaa on pohdittu myös SuomiF1-sivustolla. Lue analyysit: Näkökulma: F1 voisi korjata helposti kaikki nykyiset ongelmansa – mutta se vaatisi demokratian tappamista

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

Näin F1 kasvoi maailman suurimmaksi autourheilusarjaksi – tässä ovat merkittävimmät hetket sarjan historiassa


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.