McLaren-pomo linjasi F1-tallinsa tärkeimmän tehtävän nousuhankkeessa formuloiden huipulle

© Kuva: Getty Images
Raveissa Solvallan kovatasoiset 75-finaalit lauantaina! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!

McLarenin F1-tallin päällikön Andreas Seidlin mielestä uusi nousu autourheilun kuninkuusluokan kärkipäähän vaatisi sijoitusta moderniin tuulitunneliin.

McLarenin kasvu on ollut kuluvan kauden mittaan hienoa katseltavaa. Brittitalli on kivunnut vahvasti keskikastin kärkeen nousuvireisen vauhtinsa avulla.

Formula ykkösten huipulle on kuitenkin nykyisin käytännössä mahdotonta nousta ilman mittavia sijoituksia teknisen kehityksen resursseihin.

Auton aerodynaaminen suorituskyky on loihdittava kovalle tasolle jo ennen ensimmäistäkään testiä varsinaisella kilparadalla. Tässä tietokonesimulaatioiden ja tuulitunnelien merkitys nousee suurimmaksi.

Tuulitunnelille McLarenilla on havaittu olevan tilausta. Taustalla on uuden tallijohtajan Seidlin tekemä selvitys tallin ongelmakohdista.

Zak Brownilta ja omistajilta saamani tehtävä oli selvittää mahdollisimman nopeasti, missä kohdissa näin heikkouksia tallissa, entinen Porsche-pomo valotti Autosportille.

– Yksi tärkeimmistä aiheista oli tuulitunneli. Se on ehdottoman pakollinen, jos tavoitteena on kärkitaistoon liittyminen. Moderni tuulitunneli on oltava, Seidl korosti.

Lähde: Autosport

 

Raveissa Solvallan kovatasoiset 75-finaalit lauantaina! Käytä tipsit hyväksesi ja lunasta talletusbonus!