Formulakonkarilta synkkä arvio Sebastian Vettelin F1-autosta – ongelma näkyi jo Kimi Räikkösen rinnalla

© Kuva: Getty Images

Entisen Ferrarin F1-tallin testausosaston johtajan Luigi Mazzolan mielestä Sebastian Vettelin tuskailu kilparadoilla johtuu siitä, ettei maranellolaisten SF90-auto sovi ollenkaan saksalaisen ajotyylille.

Nelinkertaisen maailmanmestarin kyyti on näyttänyt kuluvan kauden mittaan tavallista vaikeammalta ja heikommalta.

Vettelille on sattunut virheitä, jotka ovat liittyneet usein autonsa hallintaan. Viimeksi kilpuri lipesi hallinnasta viikonloppuna Silverstonessa, jossa saksalainen täräytti suoraan Red Bullin tähtipilotin Max Verstappenin perään.

Takavuosien tekniikkakonkarin Mazzolan mukaan tunarointi ei johdu nuoren tallitoverin Charles Leclercin antamasta paineesta. Tilanteeseen hänen mielestään on selvä syy, joka piilee Ferrarin tuoreessa autossa.

– Ongelmia on tietenkin muitakin kuin Leclerc, kuten hänen autonsa. Antakaas kun selitän – on selvää, etteivät SF90:n tekniset ominaisuudet sovi Vettelin ajotyylille, Ferrari-veteraani vakuutti Turrini-julkaisulle.

– Auto on epävakaa, eikä sen kesyttäminen ole helppoa. Seb on herkempi sen suhteen kuin Leclerc.

– Lisään vielä yhden asian. Silloinkin, kun Kimi Räikkönen oli hänen rinnallaan saksalaisella oli Kimiä enemmän ongelmia auton ymmärtämisessä. Siinä ei ole mitään erikoista, ne ovat vain kuljettajan ominaisuuksiin liittyvää dynamiikkaa, Mazzola perusteli.

Lähde: Turrini

Voita Kimi Räikkösen lippis!
Kaksi helppoa keinoa:

Seuraa mitä Instagramissa
Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen & kommentoi tähän postaukseen ”Jäämies”