Surkea varmistus: Kimi Räikkösen aika-ajotulos hylätty

© Kuva: Getty Images

Kimi Räikkönen on hylätty Azerbaidzhanin GP:n aika-ajoista. Suomalainen menettää kahdeksannen lähtöruudun, joutuen starttaamaan matkaan joukon perältä.

Räikkösen Alfa Romeo ei läpäissyt aika-ajojen jälkeistä katsastusta etusiiven osalta (lue uutinen). Etusiipi taipui katsastuksessa enemmän kuin sääntöjen mukaan on sallittu.

Tuomaristo kutsui tallin henkilökunnan kuultavaksi, mutta katsoi sääntörikkeen olleen sen verran vakava, ettei se nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin hylkäämisen.

Yhdeksänneksi aika-ajoissa ajanut Räikkönen olisi lähtenyt matkaan ruudusta kahdeksan, sillä edelle ehtinyt tallikaveri Antonio Giovinazzi oli saanut jo aiemmin 10 lähtöruudun rangaistuksen elektroniikanohjausyksikön vaihtamisesta (uutinen). Näin ollen Alfa Romeon upea lauantaipäivä sai surkean käänteen.

Kimi Räikkösen ratkaisevasta aikakierroksesta uutta materiaalia – vihainen suomalainen latasi voimasanoja Lewis Hamiltonin pilattua hänen kierroksensa

Räikkönen lähtee matkaan varikolta. Siellä tulee olemaan ruuhkaa, sillä suomalaisen lisäksi starttinsa sieltä suorittavat myös Pierre  Gasly ja Robert Kubica. LUE: Robert Kubica pois lähtöruudukosta – taustalla taktinen veto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.