Lewis Hamilton puhkaisi rajapyykin Kiinan GP:ssä – Schumi vielä kaukana edellä

© Kuva: Getty Images

Lewis Hamilton on ollut viime vuodet F1-sarjan kukkulan kuningas. Hallitseva maailmanmestari lähestyyy kovaa vauhtia legendaarisen Michael Schumacherin saavutuksia.

Seitsemän kertaa MM-tittelin voittanut saksalainen takoi omalla F1-urallaan lukuisia ennätyksiä, joita pidettiin rikkomattomina. Hamilton on noussut kuitenkin viime vuosina uhkaamaan toden teolla muutamia ”Schumin” kovia merkkipaaluja.

TOP5: Kaikkien aikojen GP:t – nämä kilpailut ovat klassikoita syystä, ja jokaisen F1-fanin tulisi tietää ne

Hamilton on jo kaikkien aikojen tilastoykkönen paalupaikkojen määrässä. Kiinan GP:ssä britti nappasi uransa 75 GP-voiton, Schumi on tilastoykkönen 91 täysosumalla. Hamilton voi näin ollen nousta kaikkien aikojen ykköseksi jo lähivuosina.

Kiinassa Hamilton johti kilpailua lähes täyden kisamatkan. Sen myötä hän rikkoi 4000 johdetun kierroksen rajapyykin. Miehellä on nyt vyölläään 4041 johtokierrosta, toiseksi eniten. Edellä on tietenkin Schumacher, joka johti urallaan GP-kisaa kaikkiaan 5111 kierroksen verran.

LUE MYÖS: F1 1000: Kattava lukupaketti F1-sarjasta – lue SuomiF1:n sivuilta merkittävistä tapahtumista, kuljettajista, suomalaissuorituksista ja monesta muusta!

Näkökulma: Onko Michael Schumacher kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Kyllä, ja tässä aseistariisuvat perustelut

Michael Schumacherin rakettimainen nousu huipulle oli vähällä jäädä toteutumatta – pieni muutos sopimuspaperiin pelasti F1-legendan

SuomiF1-sivuston toimittajat muistelevat Schumacheria

Michael Schumacher 50 vuotta: Kokosimme yhteen liudan Schumin F1-uran upeita ja rumia hetkiä

Michael Schumacher viihtyi tuulenhalkojana. Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale