Mercedeksen Valtteri Bottas on kuin uusi mies. Talvitauon aikana mies on luonut nahkansa, jotta tulevalla kaudella hän olisi parempi kuin koskaan.

Bottaksen toinen vuosi Mercedeksellä meni kaikilla mittareilla mönkään. Kausi sujui läpi voitoitta, tallikaveri Lewis Hamiltonin juhliessa mestaruutta ja peräti 11 osakilpailuvoittoa.

HS: Valtteri Bottas paljasti keinonsa purkaa F1-sirkuksen stressiä – ”Olen turvautunut perisuomalaiseen kaatokänniin”

Vaikka epäonnella oli kiistaton rooli Bottaksen surkeassa vuodessa, oli myös miehellä itsellään peiliin katsomisen paikka. Paikoittain lepsut otteet ja täysin tallikaverin jalkoihin jääminen murensivat miehen mainetta.

Nostaakseen itsensä ja arvostuksensa Williams-vuosien tasolla Bottas aikoo olla tänä vuonna kovempi luu kuin kertaakaan aiemmin. Nastolalainen on puhunut useaan otteeseen luopuvansa kiltin miehen imagostaan, jotta menestystä tulisi.

Nälkää miehellä totisesti riittää. Autosportin kysyessä, onko Bottaksella jotain näytettävää tulevana vuonna, laukoo suomalaiskuski suoran kommentin itsestään.

Huolettaako Mercedes-pestin menetys? Valtteri Bottas puhui suhtautumisestaan ensi F1-kauden paineisiin

– Ensinnäkin, en ole saavuttanut mitään formula ykkösissä. Minulla on siis runsaasti saavutettavaa.

Bottas ei myöskään anna ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa itseensä.

– Minun ei tarvitse kenellekään muulle kuin itselleni. Talli tietää tarkalleen mihin olen kykenevä, joten lopputulos on täysin minusta itsestäni kiinni. Ja tiedän mihin pystyn parhaimmillani.

Bottas nappasi ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan 2017 kolme osakilpailuvoittoa ja neljä paalupaikkaa. Viime vuonna voitot menivät sivu suun, mutta tilille napsui kaksi paalupaikkaa, kahdeksan podiumsijoitusta ja seitsemän nopeinta kierrosta.