HS: Valtteri Bottas paljasti keinonsa purkaa F1-sirkuksen stressiä – ”Olen turvautunut perisuomalaiseen kaatokänniin”

© Kuva: Getty Images

F1-tähti Valtteri Bottas paljasti Helsingin Sanomille perinteikkäästä pääkopan nollaamisesta alkoholin voimin olevan välillä apua formulaelämän aiheuttaman stressin purkamiseen.

Vaikka maailman nopeimpien kilpa-autojen ohjastaminen näyttääkin usein päällisin puolin maailman siisteimmältä ammatilta, on kuninkuusluokan arki ajoittain varsin karua.

Sarjan lempinimi ”F1-sirkus” ei ole aivan tuulesta temmattu – ympäri maailmaa viikosta toiseen reissaavassa sarjassa työskentely on melkoista kiertolaiselämää.

HS: Viime kauden epäonni koetteli Valtteri Bottaksen henkistä kanttia – ”Teki mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne, en tule seuraavaan kisaan”

– Elän matkalaukusta. Mihin tahansa menen, minulla on aina makuuhuoneessa matkalaukku. Suomessakin. Ei se matkustaminen aina herkkua ole. Joudun olemaan erossa perheestä, vaimosta, ystävistä ja koirasta, Bottas kertoi HS:lle.

– Olen menettänyt kuukausia ja jopa vuosia arvokasta perheaikaa. Olen tehnyt pienestä asti uhrauksia tavoitteeni eteen, Bottas sanoi.

Ajoittain formulatähden elämä on niin henkisesti raskasta, ettei siitä selviä ilman säännöllistä paineiden purkua.

Suurimmaksi osaksi nastolalainen lieventää stressiä liikunnalla ja ulkoilulla. Välillä on kuitenkin käytettävä myös kotimaista perinnettä.

Näkökulma: Valtteri Bottas on pohjalla oleva arvo-osake – viisas näkee hurjan potentiaalin, typerä tyytyy ilkkumaan

– Olen turvautunut perussuomalaiseen kaatokänniin. Omalla tavallaan se auttaa. Olen normaali suomalainen. Moni suomalainen on viikot töissä ja vetää viikonloppuna kännit. Kyllä sitä välillä tulee vapaapäivänä otettua, Bottas myöntää.

Lähde: Helsingin Sanomat (linkki alkuperäiseen juttuun)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.