HS: Viime kauden epäonni koetteli Valtteri Bottaksen henkistä kanttia – ”Teki mieli sanoa, että pitäkää tunkkinne, en tule seuraavaan kisaan”

© Kuva: Getty Images

Karmeasta tuurista viime kaudella kärsinyt Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti Valtteri Bottas myönsi Helsingin Sanomille käyneensä ajoittain henkisen sietokykynsä äärirajoilla.

Nastolalaislähtöisen kilpapilotin viime vuosi oli suorastaan hämmentävän epäonninen.

Lupaavat kisat katkesivat mitä kummallisimpiin rengasrikkoihin ja teknisiin vaikeuksiin.

Lopulta Mercedes päätti keskittää kaikki voimansa Lewis Hamiltonin mestaruustaistoon ja Bottaksen oli tyydyttävä ”tukikuskin” rooliin koko loppukauden ajan.

Vaikka Bottas hoiti tehtäväänsä kunnialla ja mukisematta, otti kauden suunta välillä todella koville.

– Otti päähän ja teki vain mieli mennä mökille pilkkomaan puita ja sanoa kaikille, että pitäkää tunkkinne, en tule seuraavaan kisaan, Bottas avautui Helsingin Sanomille.

Formulakuskien arki on äärimmäisen vaativaa. Työn realismi ei aina välity kotisohville saakka televisiokuvien välityksellä.

– Ihmiset ehkä ajattelevat, että olemme superihmisiä, jotka ovat aina kisaviikonloppuna skarppina ja siinä välissä treenaavat. Mutta välillä väsyttää ihan hemmetisti, Bottas huokaisi.

Intohimo kilpa-autoilua kohtaan sai suomalaisen kuitenkin keräämään itsensä kerta toisensa jälkeen.

– Kun saan lepoa ja ajatukset kasaan, niin se motivaatio löytyy taas. Rakastan ajamista ja kilpailemista. Sen vuoksi vielä tänäkin vuonna pakkaan laukut ja lähden reissuun, Bottas vakuutti.

Lähde: HS (linkki alkuperäiseen juttuun)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.