Vuoden 2007 F1-maailmanmestari Kimi Räikkönen myönsi hypyn Ferrarilta F1-uransa ensimmäiseen tallin Sauberin riveihin epäilyttäneen aluksi. Talvikauden sujuttua hyvin huolet alkoivat kuitenkin hälvetä.

Menetettyään Ferrari-pestinsä Sauberin huippulupaukselle Charles Leclercille suomalainen siirtyi vaihdossa sveitsiläistalliin.

Räikkönen aloitti F1-uransa juuri Sauberin riveissä vuonna 2001. Ympyrän sulkeutuminen tuntui luonnolliselta, mutta aiheutti myös alussa epäilyksiä.

– Tallien vaihtamiseen liittyy aina epäilystä. Saattaa olla vaikea mennä sinne [uuteen talliin] ja aloittaa asioiden järjestäminen sille mallille kuin itse haluaisi niiden olevan, Räikkönen kertoi Motorsportille.

Talvi sujui kuitenkin erittäin sulavasti Ferrarin kanssa teknistä yhteistyötään tiivistäneen tallin kanssa.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

Nimensä Alfa Romeoksi muuttanut talli vakuutti Räikkösen toiminnallaan niin hyvin, ettei päätöstä liittyä sen miehistöön ole tarvinnut enää painehtia.

– Toistaiseksi tämä on ollut erittäin helppo siirtymä. Olemme työskennelleet yhdessä nyt hetken aikaa ja kaikki on tuntunut sujuvalta. Se on hyvin normaali työskentelytapa, suomalaiskonkari vakuutti.

F1-varikolla ollaan huolissaan Kimi Räikkösen ja Sauberin voimasta – ”Kaikkien on pelättävä heitä”

– Se [Alfa Romeo] on eri talli, mutta en pidä sitä parempana tai huonompana. Heillä on loistava porukka. Se ei ole niin iso talli kuin edellinen työpaikkani, mutta he ovat hyviä ihmisiä. Kaikki asiat pyörivät mukavasti, Räikkönen suitsutti.

Kimi Räikkönen luottaa Alfa Romeon iskukykyyn – latasi listan vahvoja perusteluja

Lähde: Motorsport