F1-varikolla ollaan huolissaan Kimi Räikkösen ja Sauberin voimasta – ”Kaikkien on pelättävä heitä”

© Kuva: Getty Images

Monet F1-tallit ovat huolissaan kuskikokoonpanoaan uudistaneen Sauberin iskukyvystä tulevan formulakauden alla.

Sveitsiläistalli antoi jo hienoisen myrskyvaroituksen viime vuonna noustuaan monien yllätykseksi aivan F1-sarjan pohjamudista keskikastin taisteluun verrattain lyhyessä ajassa.

Aiempaa tiiviimpi tekninen yhteistyö Ferrarin kanssa tuotti tulosta. Kauden päätteeksi tallit veivät liittoaan astetta pidemmälle vaihtamalla Charles Leclercin ja Kimi Räikkösen päittäin.

Räikkösen hankinnan lisäksi talli pestasi riveihinsä todella lupaavan Ferrari-kasvatin Antonio Giovinazzin.

Nyt perinteikäs yksityistalli Sauber alkaa vaikuttaa jo haastajalta, joka on otettava tosissaan.

Kilpailevat tallit ovat laittaneet vastustajiensa kehitysaskeleet merkille. Muun muassa McLarenin uusi kuljettaja Carlos Sainz Jr. tiedostaa, ettei Räikkösen tallia sekä muita kilpakumppaneita sovi aliarvioida lainkaan.

– Meidän kaikkien on pelättävä heitä. Meidän pitää pelätä kuitenkin jokaista. Sauberia pitää pelätä ja lisäksi on pelättävä sitä, mihin Racing Point kykenee suuremmalla budjetilla. On pelättävä myös Renault’ta ja Haasia, jos he saavat edelleen osia Ferrarilta, espanjalainen arvioi Autosportille.

Samaan näkemykseen yhtyy myös seitsemän vuotta sitten Sauberin riveissä ajanut Sergio Perez, joka edustaa nykyään Racing Pointia.

– Sauber on loistava talli. Heillä oli todella vaikeita aikoja parina viime vuotena, mutta nyt he ovat nousemassa takaisin Ferrarin kanssa tekemänsä yhteistyön avulla, meksikolainen hehkutti Autosportille.

Sauber esittelee uuden kilpurinsa Barcelonan talvitestien avauspäivänä 18. helmikuuta.

Lähde: Autosport


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.