McLarenin entinen tallipäällikkö Martin Whitmarsh on tarjounut hyppäämään tallin johtoon keskellä huhuttua henkilökunnan kapinaa.

Perinteikkään brittitallin kausi on sujunut vastoin odotuksia. Monta vaikeaa vuotta Hondan kanssa kärsinyt McLaren odotti palaavansa lähemmäs kärkitaistelua uuden Renaultin koneen voimin.

Tulokset ovat kuitenkin jääneet kauas toivotusta. Heikko alkukausi ja McLarenin johtoportaan ratkaisut ovat aiheuttaneet laajaa tyytymättömyyttä ja turhautumista tallin henkilökunnan keskuudessa.

Sisäpiiritietojen mukaan tallin tilanteeseen ärsyyntynyt henkilöstö ei ole pitänyt Eric Boullierin johtamistavoista. Myös Zak Brownin sivutoimet Le Mansin ja Indycarin parissa ovat närästäneet McLarenin miehistöä.

Daily Mailin tietojen mukaan McLarenin henkilökunta muodosti delegaation, joka otti yhteyttä Whitmarshiin tavoitteenaan tuoda vanha tallijehu takaisin johtotehtäviin. Uutisoimme asiasta enemmän tässä jutussa.

Whitmarsh vahvisti tilanteen Paddock Talkille. F1-konkari neuvoi tallin henkilökuntaa ottamaan mieluummin yhteyttä McLarenin omistajiin.

– McLarenin väki sanoi, että he lähettäisivät minulle kirjeen tilanteesta. Sanoin heille, että lähettäkää se minun sijaan tallin osakkeenomistajalle Mansour Ojjehille.

– Rakastan tallia ja olen todella surullinen nähtyäni, mitä sille on tapahtunut. Se kaipaa suurta muutosta siihen lähestymistapaan, jolla tallia johdetaan. Keskeisten henkilöiden ympärillä on liikaa politiikkaa, Whitmarsh arvosteli.

 

Lähteet: Paddock Talk, Daily Mail