Walesin MM-rallin ensimmäinen päivä sujui likipitäen täydellisesti Ford-parivaljakolta. Kuuden erikoiskokeen jälkeen rallia johtaa nyt jo neljä viimeistä pohja-aikaa nimiinsä ottanut Jari-Matti Latvala ja toisena on tallikaveri Petter Solberg.

– Olen yrittänyt painaa kovaa ja olen todella tyytyväinen suoritukseeni. Minulla ei ole ollut tällaista tunnetta pitkään aikaan, Latvala sanoi sarjan kotisivulla päivän lopuksi.

Citroënit olivat poikkeuksellisesti täysin altavastaajina. Sebastien Loeb jäi kuudennella pätkällä kuusi sekuntia Latvalan vauhdista ja ranskalaisen tavoin pidonpuutteesta valitellut Mikko Hirvonen yli 18.

Ranskalaiskuljettaja myöntää, että vauhti ei tällä hetkellä riitä vastaamaan Fordien iskuun, mutta toisaalta ylivoimaisen MM-johdon ansiosta sille ei ole tarvettakaan.

– Sama juttu kuin edellisellä EK:lla. Olin limiitillä joka paikassa, mutta meillä ei ole mahdollisuuksia, koska pito on niin heikko. Mutta en ole huolestunut. Minun ei tarvitse voittaa, Loeb kommentoi.

Huomiseen rupeamaan Latvala lähtee, jos ei turvallisessa, niin ainakin rauhoittavassa reilun 12 sekunnin johdossa tallikaveriinsa ja yli kahdenkymmenen sekunnin johdossa lähimpään Sitikkaan.

Rallin tilanne (EK6/19):

1. J. LATVALA 0.0
2. P. SOLBERG +12.1
3. S. LOEB +21.3
4. M. ØSTBERG +32.6
5. M. HIRVONEN +53.8
6. O. TÄNAK +1:19.2
7. E. NOVIKOV +1:32.8
8. T. NEUVILLE +2:27.9
9. M. WILSON +3:17.0
10. M. PROKOP +3:36.8