Ferrarin pääsuunnittelija Nikolas Tombazis on myöntänyt suorin sanoin tallin kärsineen erittäin vaikeasta alkukaudesta. Kreikkalainen näkee oikeutuksen erityisesti Felipe Massan heikoille tuloksille ensimmäisissä kisoissa.

– Kauden alku oli järkytys. Oli todella paha olla niin kilpailukyvytön ja antaa kuljettajillemme niin ala-arvoinen auto, Tombazis sanoo Peter Windsorin The Flying Lap -verkkolähetyksessä.

– On ollut tietenkin vaikeaa. Paine Ferrarilla on todella kova. Me kuitenkin ymmärsimme varsin aikaisin testeissä, että meillä on useita perustavanlaatuisia ongelmia, joten se antoi meille pientä etumatkaa yrittäessämme toipua. Ensimmäisessä kisassa suorituksemme ei ollut yllätys, mutta olimme tällöin jo syvällä ongelmien ratkaisemisessa.

Nykyinen, ennen Monacon viikonloppua suuria askeleita ottanut ja kilpailukykyinen F2012 ei ole vielä kuitenkaan se, mitä Tombazis hakee.

– En sanoisi, että olemme vielä siinä asemassa, jossa haluamme olla, sillä ihanteellista olisi, että tulisimme joka kisaan voittajasuosikkina. Tämä ei ole helppoa, koska meillä on erittäin vahvoja kilpailijoita,mutta me olemme nyt lähempänä, emmekä tietenkään huonossa asemassa.