Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier syyttää Kiinan osakilpailun ongelmista päivityksiä, jotka eivät täyttäneet odotuksia. Kimi Räikkösen suoritusta hän ei pidä huonona, vaikka kritiikkiä on ulkopuolelta kuulunut.

– Viikonloppu oli vaikea meille. Se alkoi heti vapaista harjoituksista, kun meidän uusi aeropakettimme ei toiminut täysin odotusten mukaisesti, Boullier sanoo tallin kotisivun haastattelussa.

– Koska aika radalla on hyvin rajoitettua kisaviikonlopun aikana ja koska emme tienneet oliko syynä matala radan lämpötila vai päivitys itsessään, me teimme kompromissin uusien osien ja vanhemman version välillä perjantain jälkeen. Se varmaankin vei meiltä suorituskykyä suhteessa kilpailijoihimme.

– Me suoriuduimme kolmanteen aika-ajosessioon ilman ongelmia, mutta itse kisa ei kehittynyt toiveidemme mukaan. Kimi suoriutui hyvin, mutta strategiamme ei mahdollistanut hänelle palkintokorokesijoitusta. Uskomme yhä, että varikkotaktiikkamme oli hyvä jälkeenkinpäin ajatellen, mutta me otimme hänet sisään hieman liian aikaisin toisen stintin jälkeen.

Bahrainissa, kuten Räikkönen jo aiemmin totesi, tavoitteet ovat samat kuin tähänkin mennessä.

– Sanoisin, että odotukset ovat leikkaa/liimaa -tyyppiset suhteessa Kiinaan. Meidän potentiaalimme on ilmeinen. En pidä siitä, että olemme kuudentena valmistajien sarjassa, enkä usko, että tulemme siellä kauan olemaankaan!