Kanadan GP:n toiset vapaat harjoitukset kaasuteltiin myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa. Puoliltaöin alkaneen session kärkiajan nappasi Aston Martinin Fernando Alonso.

Aikakierroksista ei kuitenkaan voi tälläkään kertaa vedellä suurempia johtopäätöksiä, sillä epävakaat olosuhteet kiusasivat avausharjoitusten tapaan myös kakkosharjoituksessa. Aluksi matkaan päästiin kuitenkin kuivan kelin renkailla, kunnes sade pyyhkäisi jälleen Montrealin rata-alueen yli.

MM-sarjan kärkimies Max Verstappenin perjantaista ei jäänyt juuri mitään käteen. Avausharjoituksissa hollantilainen ei ajanut montaa kierrosta märällä ja toinen sessio tuli päätökseen vain neljän ajetun kierroksen jälkeen. Verstappen havaitsi autossaan savua ja kaartoi varikolle. Myöhemmin Red Bull -talli ilmoitti kyseessä olevan ERS-järjestelmän ongelma, eikä hollantilaistähteä nähty enää radalla.

Sateen yltyessä leikki meni hieman jälleen odotteluksi, mutta tunnin mittaisen harjoituksen loppuvaiheilla päästiin vielä ajamaan ja olosuhteet paranivat nopeasti. Alonson alussa ajama kärkiaika jäi kuitenkin listan piikkipaikalle. Mercedeksen George Russell oli toinen ja kolmen kärjen täytti Alonson tallikaveri Lance Stroll.

Sauber-tallin suomalaiskuski Valtteri Bottas kiersi Montrealin radan 21 kertaa ja oli tulosluettelon 14:s.

Lauantaina on ohjelmassa vielä kolmannet harjoitukset kello 19:30 Suomen aikaa. Aika-ajot ajetaan jälleen myöhään illalla 23:00. Montrealiin on luvattu koko viikonlopuksi epävakaista säätä. Toisen harjoituksen tuloslista alla.

Kanadan GP:n 2. harjoitukset

  1. Fernando Alonso, Aston Martin
  2. George Russell, Mercedes +0,463
  3. Lance Stroll, Aston Martin +0,654
  4. Charles Leclerc, Ferrari +0,746
  5. Daniel Ricciardo, RB +0,921
  6. Kevin Magnussen, Haas +0,963
  7. Lewis Hamilton, Mercedes +1,098
  8. Yuki Tsunoda, RB +1,141
  9. Alex Albon, Williams +1,167
  10. Sergio Perez, Red Bull +1,231
  11. Esteban Ocon, Alpine
  12. Logan Sargeant, Williams
  13. Carlos Sainz, Ferrari
  14. Valtteri Bottas, Sauber
  15. Nico Hülkenberg, Haas
  16. Oscar Piastri, McLaren
  17. Zhou Guanyu, Sauber
  18. Max Verstappen, Red Bull
  19. Pierre Gasly, Alpine
  20. Lando Norris, McLaren

LUE LISÄÄ