Kanadan GP:n ensimmäiset harjoitukset on viety läpi ja kunnian kärkipaikalla sai paistatella McLaren-tallin Lando Norris.

Session alku viivästyi radan kastelleen rankkasateen myötä ja ajohommiin pääsyä jouduttiin odottamaan. Ratavirkailijat muun muassa imivät suurilla letkuilla isoimpia vesilätäköitä radalta, jotta autot pääsisivät matkaan.

Lewis Hamilton oli ensimmäinen rohkelikko, joka uskaltautui radalle, kun kellossa oli aikaa noin 37 minuuttia. Seitsenkertaisen mestarin perässä baanalle kaartoi suomalaiskuski Valtteri Bottas, joka Hamiltonista poiketen lähti kokeilemaan täydellä sadekelin renkaalla. Bottas totesi kuitenkin nopeasti, että välikelin pyörä on oikea seos ja tuli vaihtamaan.

Pikku hiljaa muutkin uskaltautuivat radalle kiertämään uuden pinnoitteen saanutta Montrealin rataa ja liukkautta riitti. Latu osoittautui liian haastavaksi Sauber-tallin Zhou Guanylle, joka kolhi autonsa kaiteisiin. Kiinalaiskuskin alkukausi on ollut vaikea ja virheitä on sattunut turhan paljon. Sessio jouduttiin keskeyttämään punaisilla lipuilla siksi aikaa, että Sauber saatiin siivottua tieltä pois.

Muutamat rohkelikot kävivät vielä viimeisillä minuuteilla kokeilemassa olosuhteita slikseillä, mutta rata ei ollut vielä aivan valmis kuivan kelin pyörille. Vallitsevat olosuhteet olivat harmin paikka Alpine-tallin varakuski Jack Doohanille, joka ei päässyt ajamaan käytännössä ollenkaan, sillä ranskalaistalli ei halunnut ottaa ylimääräisiä riskejä.

Perjantaina ajetaan vielä toinen harjoitus, joka käynnistyy puoliltaöin Suomen aikaa. Montrealiin on luvattu koko viikonlopuksi epävakaista säätä, joten ajomäärät tulevat olemaan arpapeliä. Avausharjoituksen nimellinen tuloslista alla.

Kanadan GP:n 1. harjoitukset

 1. Lando Norris, McLaren
 2. Carlos Sainz, Ferrari +0,328
 3. Charles Leclerc, Ferrari +0,871
 4. Lewis Hamilton, Mercedes +1,535
 5. Max Verstappen, Red Bull +2,067
 6. Oscar Piastri, McLaren +2,319
 7. Pierre Gasly, Alpine +3,149
 8. Valtteri Bottas, Sauber +3,235
 9. Sergio Perez, Red Bull +3,623
 10. George Russell, Mercedes +4,106
 11. Daniel Ricciardo, RB
 12. Yuki Tsunoda, RB
 13. Kevin Magnussen, Haas
 14. Nico Hülkenberg, Haas
 15. Fernando Alonso, Aston Martin
 16. Logan Sargeant, Williams
 17. Lance Stroll, Aston Martin
 18. Zhou Guanuy, Sauber (ei aikaa)
 19. Jack Doohan, Alpine (ei aikaa)
 20. Alex Albon, Williams (ei aikaa)

LUE LISÄÄ