Kanadan osakilpailu saatiin päätökseen jännittävien vaiheiden jälkeen. Ruutulipun ohitti ensimmäisenä lopulta Max Verstappen.

Voitto ei tullut helpolla. Montrealin rataa kiusasi epävakaat sääolosuhteet, eikä osumiltakaan vältytty. Kilpailun keskeytti lopulta viisi kuljettajaa: Ferrarit, Williamsit sekä Red Bullin Sergio Perez. Turva-auto nähtiin radalla kahdesti, joka lopulta vaikutti myös voittotaisteluun.

LUE MYÖS: KANADAN KILPAILUSSA KOLME KESKEYTYSTÄ YHDELLÄ KIERROKSELLA

Kilpailun alkupuoliskolla johtanut Lando Norris ei tehnyt varikkopysähdystään tarpeeksi aikaisin, menettäen johtonsa hollantilaiselle. Kärkitaistossa mukana olleet Mercedekset ohittivat ruutulipun aivan peräkanaa, paalumies George Russell etunenässä.

Russellin kanssa lopussa kolaroinut Oscar Piastri sai autoonsa osumaa, pudoten palkintosijalta viidenneksi.

Häntä seurasivat Aston Martinit, Daniel Ricciardo sekä yllättäen alkukaudesta kyykänneet Alpine-kuljettajat. Yuki Tsunoda oli myös kiinni pisteessä, mutta paha ajovirhe viime hetkillä pudotti japanilaisen kauas pistesijoilta.

Valtteri Bottas ajoi hyvän kilpailun, mutta pisteisiin se ei riittänyt. Suomalainen oli ruutulipulla sijalla 13.