Red Bull -tallin Sergio Perezille on lätkäisty kirsikaksi kakun päälle kolmen lähtöruudun rangaistus Espanjan osakilpailuun.

Syynä tähän on huomattavasti vaurioituneella autolla ajaminen Kanadan GP:ssä. Perezin murheellinen kilpailu tuli päätökseen kierroksella 53, kun meksikolainen pyörähti perä edellä ratavalleihin ja nilkutti sen jälkeen romuttuneen Red Bull -autonsa varikolle.

Perez ripotteli runsaasti hiilikuitua pitkin Montrealin rataa tempauksellaan ja samalla Red Bull -tallille läimästiin 25 000 euron sakot. Energiajuomatalli myönsi tuomariston puhuttelussa pyytäneen Pereziä ajamaan autonsa varikolle, jottei mahdollinen turva-auto vahingoittaisi kärjessä ajaneen Max Verstappenin kisaa. Tuomariston raportin mukaan lähtöruuturangaistuksen lisäksi taloudellinen sanktio oli aiheellinen.

Perezin kaksivuotinen jatkosopimus julkistettiin Kanadan GP:n alla, eikä meksikolaisen kisaviikonloppu olisi voinut mennä huonommin. Red Bull -konkari jäi aika-ajoissa ensimmäiseen osioon toista kisaa peräkkäin, eikä onnistunut kilpailussa kampeamaan juurikaan ylöspäin ennen ajovirhettään. Perez on nyt keskeyttänyt kaksi kilpailua putkeen ja uudesta jatkopahvista huolimatta paineet onnistua alkavat helottamaan meksikolaisen niskassa.

F1-kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Espanjan Barcelonassa.

LUE MYÖS: Kommentti: Sergio Perezin jatkosopimus jättää runsaasti kysymysmerkkejä – Tekikö Red Bull oikean ratkaisun?

Formula 1

@F1
LAP 53/70

What has happened to Perez? He makes it back to the pits with a mangled rear wing

#F1 #CanadianGP

LUE LISÄÄ