Pitkän linjan F1-toimittaja Ted Kravitz spekuloi Alpinen varakuljettaja Jack Doohanin korvaavan Monacossa tunaroineen Esteban Oconin seuraavassa osakilpailussa Kanadassa.

Ocon teki typerän peliliikkeen Monacon GP:n avauskierroksella tallikaveriaan Pierre Gaslya vastaan Portier-mutkassa. Ranskalainen tunki maanmiehensä ohi turhan ahnaasti, eikä Gasly pystynyt väistämään ja osuma oli valmis. Oconin auto hyppäsi korkeaan ilmalentoon ja jousituksen tuhouduttua Ocon joutui keskeyttämään.

Tallipäällikkö Bruno Famin ei sulattanut Oconin temppua varsinkin siitä syystä, ettei kyseessä ollut ensimmäinen kerta, kun ranskalaiskaksikko kolistelee radalla. Famin moitti kovin sanoin Oconia ja kertoi, että seuraamuksia on tulossa ja toimenpiteisiin ryhdytään välittömästi.

Kravitz perustaa spekulaationsa omiin havaintoihinsa, sillä hän kertoo nähneensä Faminin antamassa rajua palautetta Oconille. Sen lisäksi Famin oli kutsunut tallin varakuski Doohanin Alpinen varikkotilojen katolle pikaiseen keskustelutuokioon.

– Hän sai iso huudot Faminilta ja näin hänet myös Alpinen varikkotilojen katolla, jolloin hän kutsui Doohanin keskusteluun ja jostain he juttelivat, kertoi Kravitz.

– Tarkoittaako tämä sitä, että Famin aikoo rankaista Oconia siten, ettei hän aja Kanadassa? Saattaa olla ja voi olla myös, että Doohan laitetaan tilalle, spekuloi Kravitz.

Alpinen alkukausi on ollut muutenkin vaikea, eikä tilanne kestä tallikaverusten turhaa nahistelua. Ranskalaistalli putosi Monacon GP:n jälkeen valmistajien MM-pisteissä yhdeksänneksi.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas avasi sopimuskuvioitaan: ”Kuun loppuun mennessä kaikki selvillä”

LUE LISÄÄ