Kenian tapahtumarikas MM-rallin ohjelmassa oli jo kilpailun 17:s erikoiskoe. Pohja-ajan lyhyellä 8,3 kilometrin puristuksella rykäisi autonsa kuntoon saanut Thierry Neuville.

Safari-rallissa on ajettu sunnuntaina niin sanottua ”super sunnuntai” -minikilpailua, jossa uuden pisteytyksen mukaan päivän seitsemälle nopeimmalle on tarjolla lisäpisteitä. Sen lisäksi lauantaina ehdolliset pisteet keränneiden kuskien on päästävä tänäänkin maaliin ne lunastaakseen.

LAUANTAIN TULOSLISTAN NÄET TÄSTÄ

Hallitseva maailmanmestarin Kalle Rovanperän kilpailu on ollut haastava, vaikka suomalainen onkin perjantaista saakka keikkunut ylivoimaisesti kokonaiskilpailun kärjessä. Rallista on tehnyt haastavan se, että Rovanperä on sähäkän rallin alun jälkeen joutunut vain varmistelemaan muiden ajautuessa ongelmiin. Sunnuntaille suomalaismestari ei lähtenyt hyökkäämään, vaa tavoitteena on varmistaa lauantaina saavutetut maksimipisteet ja jokunen hajapiste lisää sunnuntailta varmalla suorittamisella.

– Ei ongelmia. Varmaan pahin olosuhde pätkän osalta missä ikinä ajanut, joten tultiin hiljaa. Akaerot on isoja, mutta ei sillä mitään merkitystä, sanoi Rovanperä.

Esapekka Lapin Kenian MM-ralli on ollut yhtä painajaista. Auto on hajonnut koko ajan ja uusi luku tuli aamun viimeisellä pätkällä, kun vaihdelaatikko hajosi jälleen. Sen lisäksi tiimillä ei ollut aikaa laittaa suomalaisen autoa kokonaan kuntoon, vaan savannia on puskettu läpi rikkinäisellä autolla. Lapin mitta alkaa olla täynnä ja ei voi kuin ihmetellä, miksi Hyundai väkisin ajattaa vielä Lappia baanalla.

– Takapyörä ollut vinossa aamusta saakka. Ei jätkillä ollut aikaa huoltaa ja joutunut itekin tekee. Tuntuu vaan turhalta työltä, kun ei ole mitään ajettavaa, tuskaili Lappi.

Keniassa on jäljellä enää kaksi erikoiskoetta. EK18 käynnistyy kello 12:10 Suomen aikaa. Sunnuntain minikilpailun tilanne alla.

Kenian MM-rallin tilanne, (minikilpailu) EK 17/19

  1. Ott Tänak, Hyundai
  2. Elfyn Evans, Toyota +8,0
  3. Thierry Neuville, Hyundai +11,2
  4. Takamoto Katsuta, Toyota +40,4
  5. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +40,8
  6. Grégoire Munster, M-Sport Ford +1:01,2
  7. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +1:15,8
  8. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +1:36,1

Edit: Muokattu virheellinen tuloslista

LUE LISÄÄ