Kreikan MM-ralliin on luvassa rajut olosuhteet runsaiden rankkasateiden johdosta.

Järjestäjät joutuivat jo tekemään kovia päätöksiä aiemmin tällä viikolla, kun pätkien nuotituskin piti keskeyttää, eikä torstai-aamuna päästy ajamaan edes tuttuun tyyliin testierikoiskoetta. Sen lisäksi kilpailun reittiä on jouduttu lyhentämään.

Rallisankareille onkin luvassa melkoinen haaste, kun nuotitukset on tehty erittäin rajuissa olosuhteissa. Olosuhteiden toivottavasti parantuessa ei täydessä mutakelissä tehty nuotti enää toimi. Sen tietää myös MM-sarjan kärkimies Kalle Rovanperä, joka joutuu perjantaina ensimmäisenä reitille liukastelemaan.

– Melko mielenkiintoiseltahan se näyttää. Nuottiin ei tietysti ole enää sataprosenttista luottoa, mutta tilanne on vielä pahempi, kun erikoiskokeet kuivuvat. Silloin mutaa ja yllätyksiä jää varmuudella reitille, kommentoi Rovanperä Ilta-Sanomien mukaan.

Suomalainen on ensimmäisenä reitillä ja vastassa on suomalaisen mukaan kaikenlaisia mahdollisia vaikeuksia.

– Reikiä tiessä ja isot korkeuserot. Ne saattavat olla todella vaarallisia yllätyksiä, jatkaa Rovanperä.

Kreikan MM-rallista on tuskin tulossa mikään erityinen nautinto, eikä paikan päällä päästä patsastelemaan perinteisessä lomasäässä. Toki suomalaisen kannalta ylimääräinen haaste lienee myös mahdollisuus, sillä Rovanperä on ajanut aiemmin mahtavia ralleja sateisissa ja hankalissa olosuhteissa.

– Normaalissa sateessa sen pitäisi olla minulle parempi, mutta on iso haaste päästä erikoiskokeet ilman virheitä ja ongelmia läpi. Se on vähän uhkapeliä kaikille, veisteli hallitseva mestari.

Toyota-tähti johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa 25 pisteellä ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Kreikan MM-rallin on tarkoitus käynnistyä torstai-iltana kello 19:05 Suomen aikaa lyhyellä yleisöerikoiskokeella.