Kreikan MM-rallin lauantainen ajopäivä on saatu pakettiin. Iltapäivän viimeisellä erikoiskokeella nopeinta vauhtia kaasutteli Toyota-tähti Kalle Rovanperä.

Kreikka on tarjonnut odotettuja yllätyksiä pitkin kilpailua ja lauantaina koettiin hurjaa draamaa, kun rallia johtanut Hyundai-kuski Thierry Neuville joutui keskeyttämään. Toyotalle avautui samalla upea mahdollisuus isoon pistepottiin, kun kärkikaksikkona on toiminut Sébastien Ogier sekä Rovanperä.

Käsikirjoittajalla riitti mustetta dramatiikkaan myös lauantain viimeisellä EK:lla, kun ranskalaismestari Ogierin auton vasen takakulma oli ottanut osumaa. Samalla Ogier hävisi neljä minuuttia Rovanperän pohjista ja putosi voittotaistosta.

MM-sarjaa johtavalle Rovanperälle tarjotaan mahdollisuutta kasvattaa jälleen johtoaan todenteolla.

– Voi paska. Paljon tapahtumia tälle päivälle, Rovanperä totesi maalissa.

Kreikan rallin tapahtumista ja arvaamattomuudesta kertoo paljon se tosiasia, että Ogier putosi vain neljänneksi, vaikka jäi neljä minuuttia päivän viimeisellä EK:lla ongelmiensa takia.

Hyundain suomalaiskuski Esapekka Lapin Kreikan ralli on ollut vaikeuksia täynnä. Teknisiä ongelmia on riittänyt pitkin kilpailua ja lauantaina Lapin vikalistaan lisättiin ongelmat voimansiirron kanssa. Lappi kärsi autonsa teknisistä ongelmista edelleen EK12:lla ja suomalainen mateli todella hiljaa pätkän läpi ja jäi toista minuuttia lisää kärjestä. Pieksämäen mies ottaa vastoinkäymiset jo huumorilla.

– En pysty luisuttelemaan sillä tavalla kuin haluaisin, Lappi heitti huumorilla maalissa Yle Urheilun mukaan.

Kreikan MM-rallissa ajetaan sunnuntaina enää vain kolme erikoiskoetta, joista ensimmäinen käynnistyy kello 08:19 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 12/15

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Dani Sordo, Hyundai +2:04,4
  3. Elfyn Evans, Toyota +2:09,4
  4. Sébastien Ogier, Toyota +3:44,8
  5. Ott Tänak, M-Sport Ford +4:49,7
  6. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +6:16,2
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +7:02,2