Kreikan MM-ralli jatkui lauantaina päivähuollon jälkeen, kun ohjelmassa oli kilpailun kymmenes erikoiskoe. Ripeintä vauhtia pitkällä 24 kilometrin mittaisella pätkällä paineli menemään niukasti Toyotan suomalaistähti Kalle Rovanperä.

LUE MYÖS: EK9: Kalle Rovanperän ykköshaastaja ajautui ongelmiin – suomalaistähti latasi pohjat!

Kilpailun kymmenes pätkä tarjosi venyvää draamankaarta, kun rallia johtanut Hyundai-kuski Thierry Neuville joutui keskeyttämään. Belgialainen osui rajusti ilmeisesti jonkinlaiseen reikään tiessä, joka hajotti korealaiskilpurin oikean etukulman.

Ennen päivähuoltoa vahvasti ajanut Rovanperä jatkoi hienoa menoaan ja painoi niukasti kahden kymmenyksen erolla tallikaveri Sébastien Ogieriin nähden.

– Hyvä, että ovat kunnossa. Onhan se melkoinen yllätys. Paljon aliohjasi pätkällä, mutta puhdas veto, enkä ottanut liikaa riskiä, kommentoi Rovanperä maalissa.

Neuvillen keskeytyksen myötä Rovanperä on tiukasti voittotaistossa mukana ja ero kärjessä ajavaan Ogieriin on noin 12 sekuntia. MM-sarjaa johtavalle Rovanperälle on avautumassa upea mahdollisuus kasvattaa johtoaan, kun lähin uhkaaja Elfyn Evans on tässä kohtaa reilusti takana ja Neuville on ulkona.

Ralli on kuitenkin vielä pitkä ja Kreikan rajut tiet eivät anna armoa, joten mitään ei olla vielä kirkossa kuulutettu.

Hyundain Esapekka Lapin kilpailu on ollut vaikea. Pieksämäkeläinen on tuskaillut autonsa ajettavuuden kanssa, eikä perjantain tekniset ongelmat ja lauantain rengasrikko ole pitänyt suomalaiskuskin mielialaa kovin korkealla.

– Tultiin vain läpi, purkitti Lappi kymppipätkän annin.

Lappi jatkaa kilpailua kuudennella sijalla ja nousi pykälän tallikaverin keskeytyksen myötä.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta, joista EK11 käynnistyy kello 15:41. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 10/15

  1. Sébastien Ogier, Toyota
  2. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +12,6
  3. Dani Sordo, Hyundai +1:48,2
  4. Elfyn Evans, Toyota +1:49,8
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +2:03,9
  6. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +3:58,4
  7. Ott Tänak, M-Sport Ford +4:28,1