Kreikan MM-rallissa ajettiin lauantaina aamupäivällä jo kilpailun yhdeksäs erikoiskoe. Noin 18 kilometrin mittaisen rutistuksen nopein kuljettaja oli MM-kärki Kalle Rovanperä.

Rovanperä starttasi lauantain ajopäivään kolmannelta sijalta ja on pitänyt asemansa. Suomalaistähti latasi aamun ensimmäiselle pätkälle pohja-ajan, mutta EK8:lla tuli jälleen takkiin, eikä Rovanperä ollut kovin tyytyväinen autonsa käytökseen käyttämillään kovilla renkailla.

Hyundain Esapekka Lappi joutui jälleen kovan onnen soturiksi, kun Pieksämäen miehen autosta hajosi rengas kahdeksannella pätkällä. Täten suomalaiskuski putosi palkintokoroketaistosta heti lauantain aluksi, eikä fiilis hytissä ollut korkealla.

– Ei oo motia enää ajaakaan, harmitteli Lappi EK8:n maaliviivan ylitettyään.

Yhdeksännellä erikoiskokeella Rovanperä iski mojovan hyökkäyksen päälle. Tien pinta ei ollut metsän siimeksessä kuivunut hirveästi, joka sopi suomalaiskuskille loistavasti. Rovanperä tuntui nauttivan ajamisesta, kun alle sai lyödä pehmeät renkaat ja tien pinta oli paikoittain todella kostea.

– Heti, kun tie ei ole täysin kuiva, niin latu tuntuu maistuvan ja nautin ajosta. Ihan hyvä aika, että oli aika rajua pätkää ja yllätyksiä täynnä, kommentoi Rovanperä maalissa.

Toyota-tähti puolitti eron tallikaveri Sébastien Ogieriin aamupäivän viimeisellä lenkillä ja taisto on jälleen käynnissä paremmista sijoista. Samalla Rovanperän lähin MM-uhkaaja Elfyn Evans ajautui teknisiin ongelmiin ja putosi tässä kohtaa palkintopallitaistosta. Walesilainen joutui pätkän lopussa ajamaan pelkällä sähkövoimalla autonsa maaliin.

Lappi selviytyi ongelmien täyttämän aamupäivän jälkeen EK9:n maaliin, eikä suomalaiskuski ollut järin iloisella fiiliksellä vieläkään ymmärrettävistä syistä. Kreikassa ei ole mikään ottanut onnistuakseen, eikä autokaan tunnu istuvan lapaseen. Tapahtumia ainakin riitti Lapilla, jonka suomalainen totesi maalissakin.

– Liikaa minulle. Mennään huoltoon, koitetaan korjata auto ja nauttia iltapäivästä, totesi Lappi.

Hyundai-kuski jatkaa iltapäivällä urakkaansa seitsemänneltä sijalta ja ilman kilpailijoiden suurempia ongelmia ei Lapilla valitettavasti suurempia panoksia enää ole.

Seuraava erikoiskoe käynnistyy päivähuollon jälkeen kello 14:08 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Kreikan MM-rallin tilanne, EK 9/15

 1. Thierry Neuville, Hyundai
 2. Sébastien Ogier, Toyota +10,9
 3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +23,7
 4. Dani Sordo, Hyundai +1:48,0
 5. Elfyn Evans, Toyota +1:54,4
 6. Takamoto Katsuta, Toyota +1:59,7
 7. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +3:52,4
 8. Ott Tänak, M-Sport Ford +4:26,9
 9. Yohan Rossel, Citroën (WRC2) +6:29,8
 10. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +6:37,4
 11. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +6:56,9
 12. Lauri Joona & Tuukka Shemeikka, Skoda (WRC2) +7:21,0