Hollannin GP:n toiset vapaat harjoitukset on taputeltu Zandvoortissa. Nopeinta vauhtia sessiossa kaasutteli hieman yllätyksellisesti McLarenin Lando Norris.

Iltapäivän toinen harjoitussessio käynnistyi ryminällä, kun McLaren-tallin Oscar Piastri täräytti radan kolmannessa mutkassa ratavalleihin. Tilanteesta vielä erikoisemman teki se, että takaa kovalla vauhdilla tullut AlphaTaurin Daniel Ricciardo ei onnistunut väistämään maanmiestään ja täräytti itse keula edellä samassa mutkassa samaan valliin.

KATSO VIDEO ERIKOISESTA TILANTEESTA TÄSTÄ

Piastri selvisi omasta ulosajostaan henkisin vammoin, mutta Ricciardo ei vaikuttanut olevan yhtä onnekas. Kokenut australialainen raportoi tiimiradioon satuttaneen kätensä ja autosta nousseensa Ricciardo piteli kättään tuskaisen näköisenä. Aussikuskin kerrottiin vietävän sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin ja toivoa sopii, että Ricciardo pystyy jatkamaan kisaviikonloppua.

Ulosajojen takia sessio keskeytettiin punaisilla lipuilla ja tunnin ajoajasta valui leijonan osa pois kilpureita radalta siivotessa. Kellossa oli noin 37 minuuttia aikaa jäljellä, kun vihreä lippu jälleen liehui ja kuskit pääsivät testaamaan säätöjään.

Zandvoortin rata osoitti haastavuutensa ja samalla raakuutensa, kun turva-alueilla ei ole odottamassa leveitä asfalttiläänejä. Useat kuljettajat kävivät testaamassa kilpureidensa ajo-ominaisuuksia karkean soran puolella äärirajoja hakiessaan.

Kärkiviisikkoon tunkeutui kärkiajan puskeneen Norrisin lisäksi yllätysnimiä, kun Max Verstappenin jälkeen kolmanneksi nopeimman ajan kellotti Williams-tallin Alex Albon. Williamsin viikonlopun avaus on ollut lupauksia herättävä, kun siniset autot mahtuivat avausharjoituksissakin tuloslistalla sijoille viisi ja seitsemän.

LUE AVAUSHARJOITUKSEN TAPAHTUMISTA TÄSTÄ

Neljänneksi nopeinta kyytiä paineli Mercedeksen Lewis Hamilton ja pirteää vaihtelua tuloslistan parempaan puoliskoon toi AlphaTaurin Yuki Tsunoda viidenneksi nopeimmalla ajallaan.

Suomalaisittain nähtiin myös positiivisia signaaleja, kun ensimmäisessä treenissä vasta sijalle 15 jäänyt Valtteri Bottas harjoitteli iltapäivällä yhdeksänneksi nopeiten. Suomalaisen nopein noteeraus jäi vain noin puoli sekuntia Norrisin kärkiajasta.

Toki kyseessä on tuttuun tyyliin vasta harjoitusajat, eikä niistä kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta pakka vaikuttaisi olevan mukavasti kasassa ainakin toistaiseksi. Toisen harjoituksen tuloslista alla.

Hollannin GP:n 2. vapaat harjoitukset

  1. Lando Norris, McLaren
  2. Max Verstappen, Red Bull +0,023
  3. Alex Albon, Williams +0,269
  4. Lewis Hamilton, Mercedes +0,308
  5. Yuki Tsunoda, Williams +0,390
  6. Pierre Gasly, Alpine +0,436
  7. Sergio Perez, Red Bull +0,487
  8. Lance Stroll, Aston Martin 0,505
  9. Valtteri Bottas, Alfa Romeo +0,527
  10. Fernando Alonso, Aston Martin +0,533
  11. Charles Leclerc, Ferrari
  12. Logan Sargeant, Williams
  13. Esteban Ocon, Alpine
  14. George Russell, Mercedes
  15. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
  16. Carlos Sainz, Ferrari
  17. Kevin Magnussen, Haas
  18. Nico Hülkenberg, Haas
  19. Oscar Piastri, McLaren
  20. Daniel Ricciardo, AlphaTauri