Trackhouse Racingin omistaja Justin Marks nappasi ison kalan talliinsa ainakin yhden kilpailun ajaksi, kun he ilmoittivat yhdessä Kimi Räikkösen kanssa Jäämiehen palveluksista Watking Glenin osakilpailussa.

Räikkösen yhden kisan mittainen visiitti Nascarin Cup Seriesissä on osa tiimin Project91-ohjelmaa, jossa talli ajattaa tallin kolmannessa autossaan kansainvälisesti meritoituneita huippukuljettajia. Tavoitteena on lisätä globaalia tietoisuutta Nascar-sarjasta.

Marks kertoo olevansa suuri Räikkösen fani ja seuranneen suomalaisen uraa hänen F1-uran alusta saakka. Parivaljakko on myös ottanut toisistaan mittaa radalla aikanaan, kun Räikkönen kävi kokeilemassa kannuksiaan rapakon takana samaisessa sarjassa vuonna 2011.

– Yksi oman urani siisteimmistä hetkistä oli kisata Kimiä vastaan Cup Seriesin kisassa Charlottessa 2011, fiilistelee Marks Autosportin mukaan.

– Tiesin hänellä olevan kiinnostusta Nascariin, ja että hän on kokeillut sitä aiemminkin. Mietin, jos kerron hänelle mistä tässä projektissa on kyse, niin ehkä häntä kiinnostaisi olla osana sitä.

Suunnitelmana Räikkösen osalta on mennä Yhdysvaltoihin riittävän ajoissa ennen kisaa, jotta suomalainen ehtii kunnolla testaamaan tallin Chevrolet Camaro ZL1 -kilpuria. Jäämies joutunee myös viettämään tovin tallin simulaattorissa.

Marks fiilistelee käyneensä Räikkösen kotona Sveitsissä juttelemassa diilistä ja sai ”homman myytyä” suomalaiselle hyvin. Räikkönen paljasti, että hänellä olisi ollut mahdollisuus ajaa useampikin osakilpailu, mutta tässä kohtaa yksi kerta riittänee.

– Olisi ollut tietysti mahdollisuus vetää enemmänkin, mutta asiat olisivat tapahtuneet liian nopeasti, jotta olisimme voineet valmistautua tarpeeksi hyvin, sanoi Räikkönen.