Formula 1 -legenda Kimi Räikkönen tekee paluun kilparadoille, kun Jäämies nähdään NASCAR Cup Seriesin osakilpailussa Watking Glenissä.

Räikkönen hyppää Trackhouse Racingin Chevrolet Camaro ZL1 -autoon ja suomalainen on pitkästä aikaa tositoimissa 21. elokuuta käytävässä kilpailussa.

Kokenut konkari nähdään ensimmäistä kertaa kilpakuljettajan tehtävissä sen jälkeen, kun Räikkönen lopetti upean F1-uransa viime vuoden lopulla Abu Dhabissa. Räikkönen ei ole täysin noviisi hypätessään Nascarin maailmaan, sillä suomalainen ajoi yhden Nationwide Seriesin sekä Truck Seriesin kilpailun rapakon takana vuonna 2011.

Räikkönen kommentoi tulevaa koitostaan kertomalla, ettei hän tarkoituksellisesti ole etsinyt uusia haasteita F1-uran päättymisen jälkeen. Kyseessä on enemmänkin vain leikkimielistä hauskanpitoa.

– Siihen liittyy paljon asioita ja kaikki tuntui sopivan minulle. Kyse on yhdestä kisasta, joten se sopii perheelle. Nautin siitä joka kerta silloin, kun ajoin pari kilpailua USA:ssa, kertoo Räikkönen Autosportin mukaan.

– Toivottavasti meillä on hyvä kisa ja saamme pidettyä hauskaa. Tietysti kyseessä on uusi auto, jolla en ole ollut koskaan radalla, mutta eiköhän me siitä selvitä, sanoi Räikkönen tuttuun tyyliinsä.

Autosport

@autosport
🚨 Kimi Raikkonen is back racing, and he's going to NASCAR 🤩

Raikkonen will make his first racing appearance since retiring from F1, entering a @NASCAR Cup Series race at Watkins Glen with @TeamTrackhouse 👏