Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen nappasi kauden toisen voittonsa Imolassa. Hollantilainen johti lähtövaloista ruutulipulle. Samalla Verstappen suoritti myös ”grand slamin”: Kilpailun voitto, paalupaikka sekä nopein kierros.

Samalla Verstappen nousi kaikkien aikojen voittotilastossa Kimi Räikkösen ohi. Sunnuntain voitto oli hollantilaiselle numero 22. Räikkösen F1-historian toistaiseksi pisimmän uran aikana suomalainen seisoi korkeimmalla korokkeella 21 kertaa.

Verstappenin saavutus on todella komea ottaen huomioon, että hollantilainen on vasta 24-vuotias. Toki Verstappen on kilpaillut kuninkuusluokassa jo kahdeksan kauden ajan.

Verstappenilla kisastartteja on kertynyt 145. 66:ta podiums-sijasta 22 ovat olleet voittoja. Räikkönen on aloittanut eniten kilpailuja F1-historiassa (350). Suomalaisella on tilillään 21 voittoa, mutta peräti 106 palkintosijaa.

Verstappen on tällä hetkellä tasoissa vuoden 1996 mestari Damon Hillin kanssa. 23 voitossa ovat miehen edellä Nico Rosberg sekä Nelson Piquet.