Legendaarinen F1-talli Ferrari on tarraamassa kiinni valmistajien kolmanteen sijaan viimekauden katastrofikauden jälkeen. Vain 131 pistettä viime sesongilla saalistanut italialaistalli ei tehnyt paniikkiratkaisuja, vaan keskittyi puhtaasti epäkohtien korjaamiseen tutulla työryhmällä.

Tallipäällikkö Mattia Binotto kuitenkin paljastaa, että talli ei ole keskittynyt kilpurinsa kehittämiseen kauden aikana ollenkaan alkukauden jälkeen. Paljastus on mielenkiintoinen, sillä talli oli selvästi McLarenia perässä kauden ensimmäisellä puoliskolla.

Binotton mukaan kauden aikanen kehitys johtuu enemmänkin tallin sisäisen tiimityön parantumisesta. Charles Leclercin sekä Carlos Sainzin ongelmat radalla ratkaistiin datahuoneessa. Erityisesti suuri rengaskuluma saatiin kuriin ”opettamalla” kaksikkoa käsittelemään SF21-kilpuria eri tavalla.

– Vaikka ymmärsimme potentiaalin taistella kolmannesta sijasta, niin emme asettaneet sitä tavoitteeksemme. Emme oikeastaan kehittäneet autoa missään vaiheessa. Päivitimme kauden alussa, mutta se oli siinä, Binotto kommentoi Motorsport-totalille.

– Tavoitteemme oli aina keskittyä vuoden 2022 autoon, emmekä ole muuttaneet lähestymistapaamme. Halusimme kehittyä tallina, keskittyä jokaiseen yksityiskohtaan. Toimintatapamme kisaviikonloppuina on kehittynyt kauden alusta. Olemme parempia sen takia, emmekä välttämättä auton kehityksen johdosta.

Binotto listaa erityisesti kisastrategian, kommunikaation sekä rengaskuluman olleen käännekohta tallin loppukauden menestyksessä. Kesäkuussa ajettu Ranskan GP oli lopulta käännekohta Maranellon punaisille.

Ferrarin ainoa päivitys kauden toisella jaksolla on ollut tallin voimayksikköön, joka on itsessään prototyyppi kauden 2022 moottorille. Italialaistalli on todella luottavainen turbo-hybridiaikakauden viimeiseen voimanlähteeseensä.