F1-pomolta kova ennustus: Lähes kaikki tallit MM-taistossa kahden vuoden päästä

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -talli McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown povaa Formula 1 -kaudesta 2022 ennätyksellisen tasaista.

Sarjan sääntöuudistukset tulevat voimaan tuosta kaudesta lähtien. Uusien sääntöjen myötä autojen aerodynamiikka siirtyy autojen pohjiin nykyisten ilmanohjaimien sijaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien tallien on luotava uudet autot täysin nollasta tuolle kaudelle.

Tämän lisäksi budjettikatto asettaa tallit samalle viivalle autoja rakennettaessa. Isot tallit eivät voi enää törsätä valtavia summia kehitystyöhön.

– Vuoden 2022 nollaus antaa meille kaikille loistavan mahdollisuuden, Brown sanoi Motorsport Weekille.

Monet keskikastin tallit ovat kaventaneet eroaan kärkeen jo tämän kauden aikana merkittävästi. Edellisten vuosien aikana palkintopallilla on nähty käytännössä vain Mercedekset, Ferrarit ja Red Bullit. Tänä vuonna McLaren on noussut MM-sarjassa kolmanneksi, ja palkintopallilla on nähty heidän lisäkseen Mercedes, Red Bull, Ferrari, Racing Point ja Alpha Tauri.

– Ferrarin haastaminen on antanut meille uskoa, koska emme ole pystyneet siihen pitkään aikaan, Brown muistutti.

– Kun yritämme saada kiinni kahta kärkitallia (Mercedes ja Red Bull), meidän on otettava huomioon myös neljäs, viides, kuudes ja seitsemäs talli (MM-talukossa). He kaikki tulevat olemaan mukana MM-taistossa budjettikaton jälkeen. Kaikki aloittavat puhtaalta pöydältä, mikä tarkoittaa, että Formula 1:ssä alkaa huikea aikakausi, Brown summasi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.