Ferrarin tallipomo synkkänä – ”Emme voi sivuuttaa faktoja”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei kaunistellut tallinsa tulosta lauantain aika-ajon jälkeen. Jo toista viikonloppua peräkkäin italialaistalli ei onnistunut saamaan molempia autoja kolmanteen aika-ajoon.

Tällä kertaa Charles Leclerc veti lyhyemmän korren jäädessään vain muutaman sadasosan tallikaveristaan Sebastian Vettelistä. Kaiken lisäksi monacolaiselle langetettiin kaupan päälle kolmen lähtöruudun rangaistus Daniil Kvjatin estelystä.

Leclerc onnistui kääntämään huonon tilanteen päälaelleen Itävallan GP:ssä ajaessaan toiseksi sunnuntain osakilpailussa. Tulos kuitenkin sai tallin tilanteen näyttämään paremmalta mitä se oikeasti on. Totuus iski päin kasvoja lauantain aika-ajossa.

– Tämä päivä oli suuri pettymys, Binotto tuskaili. Meidän täytyy hyväksyä tilanteemme, sekuntikello ei valehtele. Kaksissa aika-ajoissa, vaikkakin eri olosuhteissa, emme ole olleet kilpailukykyisiä. Emme vain viime vuoden kilpailijoitamme vastaan, vaan myös niitä, ketkä ovat aiemmin olleet takanamme.

Ferrarin voimalähteillä varustetut autot ovat suoriutuneet kauden alussa surkeasti. Binotton mukaan italialaistalli menetti lähes sekunnin Mercedekselle pelkästään suorilla. Syyksi moottorin heikkoon suorituskykyyn on epäilty FIA:n sekä Ferrarin salaista sopimusta.

Ferrarin uskottiin johtaneen polttoainetta sensorin ympäri, mikä mittaisi polttoaineen virtausta voimayksikössä. FIA tutki asiaa, mutta päätti pitää tutkinnan tulokset salassa.

Ferrari sai osan aerodynamiikkapäivityksistään Itävallan toiseen koitokseen, mutta ne eivät tuoneet toivottavaa tulosta.

– Päivitykset tulivat etuajassa, mutta ne eivät selkeästikään osoittaneet vaikutustaan radalla. Meidän täytyy saada selville, miksi, ja tehdä muutokset, Binotto tilittää

– Nykyinen tilanteemme ei ole Ferrarin nimen arvoista. Meidän ei pidä sokeasti tuijottaa sitä, mutta emme voi sivuuttaa faktoja.

 


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.