Ferrarin viikonloppu hankaloituu entisestään – tähtikuljettajalle rangaistus

© Kuva: Getty Images

Ferrarin lauantai oli pettymys jo toista kertaa peräkkäin. Kaameissa sääolosuhteissa ajettu aika-ajo oli vaikea italialaistallille. Toinen autoista ei yltänyt edes viimeiseen aika-ajo-sessioon. Charles Leclerc jäi 11:sta tallikaveri Sebastian Vettelin majaillessa seuraavassa lähtöruudussa.

Spielbergin yllä leijuneet pilvet jatkoivat kasaantumistaan Leclercin päälle aika-ajon jälkeen. Monacolainen sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kilpailuun. Leclerc kutsuttiin tuomariston eteen kahdesta rikkeestä.

Ensimmäinen oli kierroksen jatkaminen punaisten lippujen aikana, mutta tähän monacolainen todettiin syyttömäksi Kimi Räikkösen tapaan. FIA:n näkemyksen mukaan Leclerc teki kaikkensa päästäkseen varikolle, mutta oli liian kaukana varikkosuorasta session keskeytyessä.

Toinen rike oli Alpha Tauri -kuljettaja Daniil Kvjatin hidastaminen toisessa sessiossa. Leclerc todettiin syylliseksi ja hänelle langetettiin lähtöruuturangaistus. Monacolainen lähtee sunnuntain kilpailuun sijalta 14.

Ferrari toi osan aerodynamiikkapäivityksistään viikon etuajassa Itävaltaan, mutta sen vaikutus auton suorituskykyyn on ollut minimaalinen. Molemmat kuljettajat valittivat kilpurinsa hallintaa läpi viikonlopun.

Reiermarkin GP ajetaan sunnuntaina kello 16:10.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.