Espanjalainen Marca-lehti on avannut äänestyksen kauden parhaasta kuljettajasta. Muutamat sijoitukset herättävät kummastusta.

Tämän jutun kirjoitushetkellä listan ykkönen on vahvan kauden ajanut, lehden kotimaata edustava McLaren-kuski Carlos Sainz. Toisella sijalla on Lewis Hamilton ennen Charles Leclerciä ja Max Verstappenia.

Vallan ollessa tavallisella formulakansalla saavat jotkut kuljettajat tylyä kohtelua osakseen, vahvan somepreesenssin toimiessa puolestaan apuna. Lando Norris, vahvasti ajanut tulokaskuski, mutta ennen kaikkea aktiivinen Instagramin käyttäjä on listalla viides, kun esimerkiksi Valtteri Bottas seilaa sijojen 10-12 välimaastossa.

Kimi Räikkönen on maanmiestään suositumpi, Jäämies on kiinni kahdeksannessa sijassa.

Sen sijaan F1-fanien hampaisiin tällä kaudella joutunut Ferrari-tähti Sebastian Vettel löytyy joukon tyvipäästä. Kaksi paalupaikkaa ja yhden osakilpailuvoiton tällä kaudella napannut saksalainen oli pahimmillaan koko joukon viimeinen, mutta nyt mies on kivunnut ”jo” 18:nnelle sijalle.

Näin SuomiF1 arvioi: Jaoimme arvosanat jokaiselle F1-kuljettajalle kaudesta 2019 – lue arviomme Kimi Räikkösestä, Valtteri Bottaksesta ja kumppaneista täältä

LUE MYÖS: TOP10: SuomiF1 listasi vuoden 2019 parhaat moottoriurheilijat – katse F1-sarjan ulkopuolellekin

LUE MYÖS: TOP10: 2010-luvun parhaat F1-kuljettajat – SuomiF1 arvioi vuosikymmenen suurimmat sankarit, lue lista ja perustelut