2010-luku kuului Lewis Hamiltonillle ja Sebastian Vettelille. Vuosikymmen oli suotuisa suomalaisille.

Kymmenestä tarjolla olleesta MM-tittelistä peräti yhdeksän voittanut kaksikko erottuu selkeästi muusta joukosta ajanjakson 2010-2019 MM-pisteitä yhteenlaskettaessa. Vettel rohmusi pisteitä Red Bull -mestaruusvuosinaan, Hamilton on kunnostautunut ajanjaksolla erityisesti Mercedeksen valtakauden aikana.

Mitä kaikkea 2010-luku F1-faneille tarjosi? Lue suuri analyysimme ja kausikoosteemme!

Hamilton on tilaston selkeä ykkösnimi 3175 pisteen saaliillaan. Kukaan muu ei edes yllä kolmen tonnin kerhoon, sillä toisena olevalla Vettelillä on pisteitä 2860 kappaletta.

Kolmantena listalla on Nico Rosberg, joka lopetti ajonsa jo kauden 2016 päätteeksi. Mercedes tarjosi 2014-2016 sen verran ylivoimaisen auton, että Rosberg keräsi yli kaksi kolmasosaa pisteistään tämän periodin aikana.

Kuuden kärjestä löytyvät myös molemmat suomalaiskuljettajamme. Kimi Räikkönen palasi F1-sarjaan kaudeksi 2012, Valtteri Bottas debytoi vuotta myöhemmin, joten molemmat ovat keränneet pisteitä hyvällä tahdilla.

Räikkönen on kerännyt pisteitä tasaisesti joka kausi, ensiksi hän rohmusi niitä Lotuksella ja myöhemmin Ferrarilla. Ajanjaksoon mahtuu vain kaksi heikompaa suoritusta, 2014 Ferrarilla ja 2019 Alfa Romeolla.

LUE MYÖS: Kimi Räikkösen F1-autot paremmuusjärjestyksessä – SuomiF1 arvioi Jäämiehen kaikki kilpurit, ykkösestä ei epäselvyyttä

Bottaksen debyyttivuosi Williamsilla sujui takkuisasti, talli oli heikko myös 2013. Sen jälkeen talli tarjosi kuitenkin suomalaiselle hyvän kaluston sääntömuutosten myötä. Lopullisesti Bottas aloitti suurten pisteiden keruun kaudella 2017, kun hän nousi Mercedeksen toiseksi kuljettajaksi.

Lista on hyvin linjassa SuomiF1-sivuston TOP10 tämän vuosikymmenen kuljettajat -listauksen kanssa.