Se ei ole ohi ennen kuin se on ohi. Tähän korulauseeseen Valtteri Bottaksen kannattaa tarttua tämän kauden MM-taiston suhteen.

Lewis Hamilton kasvatti Meksikon GP:n voitollaan piste-etumatkaansa suomalaiseen tallikaveriinsa, mutta ei vielä riittävästi. Kun loppukaudesta on jaossa enää maksimissaan 78 pistettä, on Hamiltonin ja Bottaksen ero tällä hetkellä 74 pistettä. Saumat ovat siis erittäin ohuet, mutta luovuttaa ei tule koskaan.

[readmore from=”meksikon gp”]

Jos F1-fani kaipaa jännitettävää, kannattaa seurata kolmossijan taistelua. Charles Leclerc (236), Sebastian Vettel (230) ja Max Verstappen (220) ovat tasainen nippu, joiden keskinäinen järjestys voi vielä muuttua dramaattisestikin. Tällä hetkellä Vettelin kuntopuntari on kovin, mutta tilanne elää kisasta toiseen.

LUEM YÖS: SuomiF1 arvioi Meksikon GP:n topit ja flopit: Lewis Hamilton ja Mercedes ihastuttavat – Max Verstappen saa kritiikkiä toimitukselta

Valmistajien puolella viidennestä sijasta taistellaan vielä. Renaultilla on 73 pistettä Racing Pointin ja Toro Rosson 64 vastaan, mutta ranskalaisleirissä kirotaan varmasti RP:n tekemää protestia, joka johti hylkäykseen Japanin GP:ssä. Sinne meni samalla yhdeksän MM-pistettä.

KATSO PISTETAULUKOT KOKONAISUUDESSAAN TÄÄLTÄ!