SuomiF1 arvioi Venäjän GP:n topit ja flopit: Älä herranen aika pilaa kultapojan mainettasi yleisön silmissä, Charles Leclerc! – Kimi Räikköselle kauden surkein esitys

© Kuva: Getty Images

Mercedes jallitti Ferrarin taktisessa pelissä Venäjän osakilpailussa. Italialaistallin vauhtietu kääntyi Hopeanuolten kaksoisvoitoksi tavalla, jossa Ferrari saa syyttää pallon pudottamisesta vain itseään.

SuomiF1-sivusto jakaa tuttuun tapaan risuja ja ruusuja F1-väelle viikonlopun tapahtumista.

Lue aiempien kisojen topit ja flopit täältä

MM-pistetaulukko Venäjän GP:n jälkeen

Lewis Hamilton nappasi jälleen voittopokaalin haltuunsa. Kuva: Getty Images

TOP #1

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Jos ei raa’alla vauhdilla, niin sitten taktisella onnistumisella. Hamiltonin viikonlopun suurteko nähtiin aika-ajoissa, joissa hän onnistui ajamaan toiseen ruutuun. Kilpailussa hän pystyi venyttämään renkaidensa kestoa tarpeeksi pitkään, jotta virtuaalinen turva-auto käänsi voiton miehelle. Tyylikästä.

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Red Bull -pomo Helmut Marko sanoi Venäjän GP:n alla, että Verstappen olisi maailmanmestari, jos kalusto olisi riittävän hyvä. Ei voi olla kuin samaa mieltä. Hollantilainen teki jälleen kaiken oikein ja jätti aika-ajossa selvästi vahvemmalla autolla ajaneen Valtteri Bottaksen taakseen. Jos Honda antaisi voimaa napsun verran enemmän, nähtäisiin kärjessä kovia taisteluita Verstappenin, Hamiltonin ja Charles Leclercin välillä.

Tuukka Hyttinen: Lewis Hamilton. ”Hammertime” teki jälleen tehtävänsä tiukan paikan edessä. Vaikka Ferrarin vauhti näyttikin aivan ylivoimaisen vahvalta perjantaista lähtien, taisteli brittitähti monen vaiheen kautta tiensä voittoon. Matkassa oli toki reilusti tuuria ja Ferrarin epäonnea, mutta Hamiltonin suoritukselle on nostettava hattua.

TOP #2

Juuso Taipale: Carlos Sainz. Viimeistään tämä kausi on avannut kaikkien silmät tajuamaan, että espanjalainen on pirun kova rattimies, eikä vain isänsä maineella ratsastava nuori kuljettaja. Jälleen selvästi ”B-joukon” paras, tähtihetkenä upea startti.

Juuso Koivumäki: Alex Albon. Myös toinen Red Bull -kuski ansaitsee ison tunnustuksen suorituksestaan. Nousi vakuuttavasti koko pakan ohi aina viidenneksi. Albon otti kaiken, mikä oli otettavissa.

Tuukka Hyttinen: Sebastian Vettel. Saksalainen vetäisi hatustaan kovan tempun kisan lähdössä. Leclerc jäi nielemään saksalaisen pakokaasuja Vettelin kellottaessa vakuuttavia kierrosaikoja. Tallimääräystä päästää monacolaista ohi ei onneksi tullut, sillä Vettelin vauhti oli selvästi parempaa suuren osan kisasta. Keskeytys ei ollut tällä kertaa millään tavoin Vettelin vika. Tällä ajoilmeellä mies olisi ansainnut paljon enemmän.

Carlos Sainz on yksi tämän kauden parhaista kuljettajista. Kuva: Getty Images

TOP #3

Juuso Taipale: Charles Leclerc. Sarjan tämän hetken nopein kuljettaja. Vauhti on kunnossa, ja virtuaalisen turva-auton jälkeenkin kakkossija olisi ollut otettavissa ilman tallin tekemää hutilyöntiä rengastaktiikassa. Mutta löytyy monacolaisesta kritisoitavaakin, siitä tuonnempana…

Juuso Koivumäki: Carlos Sainz. Koko kauden vakuuttavia otteita osoittanut Sainz oli jälleen mies paikallaan. Kuutospaikka Venäjällä nostaa hänet MM-pisteissä jo kolmen pisteen päähän kuudentena olevasta Pierre Gaslysta, joka ajoi yli puolet kaudesta selvästi vahvemmalla Red Bullilla.

Tuukka Hyttinen: Carlos Sainz. Espanjalaiskuski nappasi mainion lähdön kisaan. Vaikka McLaren-pilotti ei saanutkaan pidettyä aivan neljännestä sijastaan Bottaksen edellä kiinni, ajoi hän yhden kauden parhaista tuloksistaan. Vakuuttava esitys.

FLOP #1

Kimi Räikköselle viikonloppu oli vaikea. Kuva: Getty Images

Juuso Taipale: Kimi Räikkönen. Nyt ei mennyt putkeen. Aika-ajoissa tappio tallikaverille, startissa hämmentävä varaslähtö, kisassa epäonnea varikkokäynnillä ja ”palkintona” kaksi rangaistuspistettä. Hukassa oli koko tallikin, mutta Räikköselle virheitä sattui hämmentävän paljon.

Kimi Räikköselle lätkäistiin rangaistuspisteitä

Juuso Koivumäki: Kimi Räikkönen. Toinen floppiviikonloppu putkeen. Söhläsi ensiksi aika-ajoissa mahdollisuutensa Q2:een, ja kilpailussa sortui varaslähtöön. Umpisurkea viikonloppu kokeneelle kuljettajalle.

Kimi Räikköseltä suoraselkäistä toimintaa – otti lähtöfarssista syyt täysin niskoilleen

Tuukka Hyttinen: Kimi Räikkönen. ”Jäämiehen” pää ei pysynytkään harvinaislaatuisesti kylmänä Sotshin lähdössä. Suomalaiskonkari tunaroi oman kisansa heti kättelyssä yllättävällä varaslähtösekoilullaan. Räikkösen meno ei ole ollut viime aikoina aivan parhaimmillaan, eikä tälläkään kertaa syy ollut missään muualla kuin peilikuvassa.

FLOP #2

Juuso Taipale: Renault. Vain yksi piste on heikko tulos tallille aika-ajoasetelmien jälkeen. Ennen kaikkea viikonloppu toi kylmän suihkun McLarenin Mercedes-diilin muodossa. Se asettaa koko ranskalaistallin jatkon formuloissa vaakalaudalle.

Katkesiko Renaultin kamelin selkä? F1-projektia moukaroidaan, jättääkö merkki formulat kokonaan?

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Selvästi tallikaveriaan Hamiltonia huonompi koko viikonlopun. Aika-ajoissa hävisi myös Red Bullin Verstappenille, kun Hamilton taisteli Ferrareita vastaan. Bottakselle tapahtumassa jälleen jokasyksyinen notkahdus.

Tuukka Hyttinen: Williams. Brittitalli ei saanut taaskaan kumpaakaan autoa maaliin. George Russellin kisa päättyi seinään ulosajossa, jonka epäiltiin liittyneen jarruvikaan. Teoriaa tuki Robert Kubican kisan keskeyttäminen varotoimenpiteenä. Takavuosien menestyjän kausi on ollut kyllä todella murheellista katseltavaa.

FLOP #3

Juuso Taipale: Charles Leclercin kitinä. Älä nyt herranen aika lähde tälle linjalle, Charlie! Suuri yleisö rakastaa ja palvoo sinua tällä hetkellä, älä pilaa mainettasi nyt kuullun tapaisiin kiukutteluihin ja teatraalisiin esityksiin tiimiradiossa, kun kaikki ei menekään haluamallasi tavalla. Vettelin toiminta varmasti otti päähän, ja saikin, mutta käsittele asia kulisseissa, ei julkisuudessa.

Ärtymys Ferrarin toimiin Venäjällä paistoi Charles Leclercin puheissa – ”Meidän on puhuttava”

Juuso Koivumäki: Alfa Romeo. Jos oli Räikkösen viikonloppu pannukakku, niin samaa voi sanoa suomalaisen tallista. Suorituskykyä ei löytynyt missään vaiheessa viikonloppua. Jos Alfa meinaa taistella keskikastin kärkisijoista myös MM-sarjassa, pitäisi suorituskyvyn olla tasaisempaa. Tällä hetkellä talli ailahtelee liikaa.

Tuukka Hyttinen: Romain Grosjean. Taas rytisi, eikä kisaviikonlopusta jäänyt mitään käteen. Ranskalaiskuskilla on ollut varsin erikoinen tapa osoittaa Haasin tallipomoilleen, että hänelle kannatti antaa jatkosopimus.

Seuraavaksi vuorossa on Japanin GP!


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.