Katkesiko Renaultin kamelin selkä? F1-projektia moukaroidaan, jättääkö merkki formulat kokonaan?

© Kuva: Getty Images

Renaultin F1-projektin ylle on ilmaantunut tummia pilviä. Synkimmissä arvioissa ranskalaismerkin F1-projektin pelätään vetelevän viimeisiään.

Renault liittyi takaisin tehdastallina formula ykkösiin kaudeksi 2016. 2005 ja 2006 tuplatittelit voittanut talli on pyrkinyt rakentamaan organisaatiotaan takavuosien loistoonsa, mutta edistysaskeleet ovat olleet pieniä. Talli ei ole noussut palkintokorokkeelle kertaakaan nykyisen V6-aikakauden aikana, ja tänä vuonna talli on ottanut takapakkia suhteessa muihin.

Renault ei ole saanut hyviä uutisia viime aikoina. Tallin liiketoiminta oli kaudella 2018 raskaasti tappiollista. Talliin pestattu Daniel Ricciardo syö puolestaan yksistään budjetista leijonanosan tulevilla kausilla.

LUE: Daniel Ricciardon palkkatiedot julki, F1-tähti tienaa hurjan summan Renault-siirrollaan – sarjan kolmanneksi kovatuloisin kuski

Suurimmat takaiskut Renault on kokenut kuitenkin asiakasrintamilla. Red Bull päätti vuosien myrskyisän suhteen viime kauteen lyöden hynttyyt yhteen Hondan kanssa. Tulosta on jo tullut voittojen muodossa.

Renaultin toinen merkittävä asiakastalli McLaren ilmoitti puolestaan palaavansa yhteen Mercedeksen kanssa kaudesta 2021 lähtien.

Takaiskut ovat raskaita paitsi Renaultin maineelle, myös budjetille. McLaren maksoi tiettävästi yli 10 miljoonaa euroa moottorikumppanuudesta.

Epäonnistumiset ovat saattamassa tallipomo Cyril Abiteboulin aseman vaakalaudalle projektin johdossa. McLaren-yhteistyön menettäminen ja menestymättömyys radalla on puolestaan nostanut esille huolen siitä, että Renault toteaa projektinsa epäonnistuneeksi päättäen sen, jopa niinkin aikaisin kuin 2021.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.