Ratkesiko Italian GP:n voitto renkaisiin? Lewis Hamiltonilta mielenkiintoinen paljastus Mercedeksen epävarmuudesta ennen kisaa

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton ei usko hävinneensä Italian GP:n voittoa rengasstrategiansa vuoksi. Brittikuski uskoo Charles Leclercin ja Ferrarin olleen Monzassa vain rehdisti parempia.

Leclerc ajoi maaliin kovimmalla mahdollisella rengasseoksella, Hamilton tai tallikaveri Valtteri Bottas eivät kyseistä seosta käyttäneet. Kovempi rengas saattoi syödä hivenen kierrosaikaa, mutta se antoi kriittisesti lisää kestävyyttä monacolaiskuljettajalle hänen joutuessa taistelemaan tosissaan häntä ahdistelleita Mercedeksiä vastaan.

Lehdistötilaisuudessa Leclerc kehui Ferrarin tehneen vaikeassa paikassa oikean ratkaisun rengasvalintansa suhteen.

SuomiF1 arvioi Italian GP:n topit ja flopit: Sebastian Vettelin pää pölkyllä, Mersulta suvereenia suorittamista

Jatkokysymyksenä Hamiltonilta udeltiin, uskoiko hän menettäneensä voiton talli ntehtyä päätöksen olle laittamatta kovia renkaita alle.

– Uskon, että minulla olisi ollut vauhtia sijoittua kisassa toiseksi, mutta en usko, että olisin pystynyt lyömään Charlesia, Hamilton myönsi rehellisesti.

Hamiltonin mukaan Mercedes ei edes harkinnut kovinta rengasseosta liian vähäisen datan vuoksi.

– Kysyin aamulla voinko käyttää niitä, ja minulle vastattiin kieltävästi, koska niiden ei uskottu olevan tarpeeksi nopeita. Kisassa käyttämämme rengasseokset olivat hyviä, mutta esitin aamupalaverissa huoleni niiden äkillisestä suorituskyvyn heikkenemismahdollisuudesta, Hamilton paljasti.

MM-pistetaulukko Italian GP:n jälkeen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.